Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Moja borba 6

Moja borba 6

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-80830-34-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B4503

Broj strana:

1083

Težina:

920 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

48,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Šesti, poslednji tom Moje borbe je pred nama. I konačno postaje jasno zašto je Knausgor svoju šestotomnu autobiografsku senzaciju nazvao baš tako. Na kraju eseja od 450 stranica o Hitleru i Holokaustu (što je gotovo polovina cele knjige), pisac iznosi jednostavnu tvrdnju koja sumira suštinsku poruku čitavog opusa: Ja sam ti. Dobar deo završnice „Moje borbe” bavi se cenom transparentnosti s kojom je autor opisao očevu užasnu smrt koja je bila tema prve knjige.

Ovo je šesta i poslednja knjiga monumentalnog serijala Moja borba, u kome Karl Uve Knausgor s retkom beskompromisnošću ispituje život, smrt, ljubav i književnost.

Autor piše o suočavanju s pritiskom koji je neminovno usledio sa uspehom prvih knjiga serijala, i njegovim često dramatičnim posledicama, pa je ova knjiga istovremeno meditacija o pisanju i njegovom odnosu prema stvarnosti, ali i opis piščevog odnosa prema samom sebi – njegovim ambicijama, sumnjama i manama.

Moja borba prikazuje život u svim njegovim nijansama, od trenutaka velike drame do naoko trivijalnih svakodnevnih detalja. To je projekat u kome se granice privatnog i javnog preklapaju, ne bez posledica za samog autora i one oko njega.

Šesti deo je ugaoni kamen ovog neuporedivog literarnog dostignuća

  • Originalni naziv: Min Kamp 6 / Karl Ove...
  • Prevodilac: Radoš Kosović
  • Izdanje: 2
  • Godina: 2019
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Šesti, poslednji tom Moje borbe je pred nama. I konačno postaje jasno zašto je Knausgor svoju šestotomnu autobiografsku senzaciju nazvao baš tako. Na kraju eseja od 450 stranica o Hitleru i Holokaustu (što je gotovo polovina cele knjige), pisac iznosi jednostavnu tvrdnju koja sumira suštinsku poruku čitavog opusa: Ja sam ti. Dobar deo završnice „Moje borbe” bavi se cenom transparentnosti s kojom je autor opisao očevu užasnu smrt koja je bila tema prve knjige. Ovo je šesta i poslednja knjiga monumentalnog serijala Moja borba, u kome Karl Uve Knausgor s retkom beskompromisnošću ispituje život, smrt, ljubav i književnost. Autor piše o suočavanju s pritiskom koji je neminovno usledio sa uspehom prvih knjiga serijala, i njegovim često dramatičnim posledicama, pa je ova knjiga istovremeno meditacija o pisanju i njegovom odnosu prema stvarnosti, ali i opis piščevog odnosa prema samom sebi – njegovim ambicijama, sumnjama i manama. Moja borba prikazuje život u svim njegovim nijansama, od trenutaka velike drame do naoko trivijalnih svakodnevnih detalja. To je projekat u kome se granice privatnog i javnog preklapaju, ne bez posledica za samog autora i one oko njega. Šesti deo je ugaoni kamen ovog neuporedivog literarnog dostignuća

Dodatne informacije

Izdavač Booka
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter