Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.042

Facebook slicica

Katalog

Vernost

Vernost

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-10-03561-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B5849

Broj strana:

239

Težina:

230 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Karlo i Margerita su srećan bračni par u srednjim tridesetim, zaljubljeni, svako sa svojim nemirima. Vole se, ali isto tako žude za nečim izvan pokrivača njihove spavaće sobe: on čezne za nežnom lepotom jedne od njegovih studentkinja, ona mašta o snažnim rukama svog fizioterapeuta. Ali njihova ljubav, moćna, nezaustavljiva, uvek ih vraća sa ivice ponora. A tu je i Ana, Margeritina mama, svetionik njihove veze, mudra, ponosna krojačica koju muče sopstvena razočaranja.

Nakon osam godina sputavanih želja i rođenja sina, prošlost izbija na površinu kroz knjige koje šalje anonimni pošiljalac, postavljajući mnoga pitanja. Da li to što se odupiremo želji znači da smo verni? I da li smo tako zapravo izneverili sebe? A ako ostanemo verni sebi, koliko smo neverni drugima?

U Milanu, gradu prepunom života, na kaldrmi starih ulica o kojima je pisao Bucati i među novim, modernim zgradama koje paraju horizont, Vernost je priča o našem sidru u nemirnom moru, ogledalu u kojem se svakog dana ogledamo i tražimo sebe nadajući se da ćemo prepoznati svoj lik.

  • Originalni naziv: Fedelta
  • Prevodilac: Slađana Kuzeljević
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2020
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Karlo i Margerita su srećan bračni par u srednjim tridesetim, zaljubljeni, svako sa svojim nemirima. Vole se, ali isto tako žude za nečim izvan pokrivača njihove spavaće sobe: on čezne za nežnom lepotom jedne od njegovih studentkinja, ona mašta o snažnim rukama svog fizioterapeuta. Ali njihova ljubav, moćna, nezaustavljiva, uvek ih vraća sa ivice ponora. A tu je i Ana, Margeritina mama, svetionik njihove veze, mudra, ponosna krojačica koju muče sopstvena razočaranja. Nakon osam godina sputavanih želja i rođenja sina, prošlost izbija na površinu kroz knjige koje šalje anonimni pošiljalac, postavljajući mnoga pitanja. Da li to što se odupiremo želji znači da smo verni? I da li smo tako zapravo izneverili sebe? A ako ostanemo verni sebi, koliko smo neverni drugima? U Milanu, gradu prepunom života, na kaldrmi starih ulica o kojima je pisao Bucati i među novim, modernim zgradama koje paraju horizont, Vernost je priča o našem sidru u nemirnom moru, ogledalu u kojem se svakog dana ogledamo i tražimo sebe nadajući se da ćemo prepoznati svoj lik.

Dodatne informacije

Izdavač Vulkan izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter