Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Izgubljeno doba ljubavi i snega

Izgubljeno doba ljubavi i snega

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Dženifer Lam


ISBN:

l55555

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B1500

Broj strana:

344

Težina:

450 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Priča o ženi koja je branila svoju ljubav i čast od fatalne klevete glamuroznog carskog dvora.

Nezaboravna priča o prelepoj ženi Aleksandra Puškina kojoj su se mnogi divili samo da bi je kasnije ismevali i zaboravili.

Sa šesnaest godina Natalija Gončarova je zapanjujuće lepa i intelektualno znatiželjna. Dok ona nalazi radost u francuskim romanima i ruskoj poeziji, njena porodica brine o izgledima za njenu udaju. Već na svom prvom balu u rodnoj Moskvi ona će privući pažnju najslavnijeg ruskog buntovnog pesnika Aleksandra Puškina. Očarana na prvi pogled, Natalija je već odani čitalac Puškinovog romana u stihovima Evgenije Onjegin kojeg Puškin objavljuje u nastavcima. Sledi udvaranje, a ubrzo i brak – pun strasti i ushićenja, ali i razorne ljubomore. Kad zli dvorski jezici dovedu do dvoboja u kojem Puškin gine, ona će biti optužena za nastanak intrige u kojoj je pesnik branio njenu čast.

Pažljivo portretišući dramatičnu složenost ličnosti Natalije Gončarove, ovaj roman nam predočava njenu stranu priče – priču o Natalijinoj najvećoj ljubavi i unutrašnjoj borbi da prebrodi ličnu tragediju i zadrži dostojanstven položaj uprkos opasnim intrigama glamuroznog carskog dvora.

  • Originalni naziv: The Lost Season of Love...
  • Prevodilac: Milica Cvetković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2019
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Priča o ženi koja je branila svoju ljubav i čast od fatalne klevete glamuroznog carskog dvora. Nezaboravna priča o prelepoj ženi Aleksandra Puškina kojoj su se mnogi divili samo da bi je kasnije ismevali i zaboravili. Sa šesnaest godina Natalija Gončarova je zapanjujuće lepa i intelektualno znatiželjna. Dok ona nalazi radost u francuskim romanima i ruskoj poeziji, njena porodica brine o izgledima za njenu udaju. Već na svom prvom balu u rodnoj Moskvi ona će privući pažnju najslavnijeg ruskog buntovnog pesnika Aleksandra Puškina. Očarana na prvi pogled, Natalija je već odani čitalac Puškinovog romana u stihovima Evgenije Onjegin kojeg Puškin objavljuje u nastavcima. Sledi udvaranje, a ubrzo i brak – pun strasti i ushićenja, ali i razorne ljubomore. Kad zli dvorski jezici dovedu do dvoboja u kojem Puškin gine, ona će biti optužena za nastanak intrige u kojoj je pesnik branio njenu čast. Pažljivo portretišući dramatičnu složenost ličnosti Natalije Gončarove, ovaj roman nam predočava njenu stranu priče – priču o Natalijinoj najvećoj ljubavi i unutrašnjoj borbi da prebrodi ličnu tragediju i zadrži dostojanstven položaj uprkos opasnim intrigama glamuroznog carskog dvora.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter