Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Priče za nesanicu

Priče za nesanicu

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

953-7161-28-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M0093

Broj strana:

136

Težina:

750 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ako mu kritičari možda i ne bi jednoglasno dodijelili titulu najboljeg filmskog redatelja svih vremena, zacijelo bi se jednodušno izjasnili kako je posrijedi najkarizmatičniji od svih koji su ikad stali iza filmske kamere da bi stvorili čarobnu iluziju pokretnih slika. Naravno, riječ je o Alfredu Hitchcocku (1899-1980), nenadmašnom majstoru filmske napetosti i jeze.

No, veliki Hitch nije bio samo sjajan filmaš, autor kojemu je uspjelo ostvariti remek-djela filmske umjetnosti kakva su Nazovi M radi umorstva, Nepoznati iz Nord-ekspresa, Prozor u dvorište, Vrtoglavica, Sjever sjeverozapad, Psiho, Ptice (a sve onako usput, trudeći se, kako je sam uvijek isticao, tek zabaviti gledatelje!). U još moćnijem, televizijskom mediju puno je desetljeće, od 1955. do 1965. godine, bio neprijeporni vladar zahvaljujući dvjema kriminalističkim serijama, najprije polusatnih, a poslije jednosatnih epizoda (Alfred Hitchcock vam predstavlja i Sat s Alfredom Hitchcockom).

U Hitchcockovu odabiru (a neke i u njegovoj režiji) te su krimi minijature osvajale publiku diljem svijeta. Ni tu, međutim, nije bio kraj Hitchcockovoj medijskoj svestranosti: u njegovu izboru pojavilo se i nekoliko svezaka antologijskih kriminalističkih priča poznatih suvremenih autora toga žanra. Sutra kao treća kriminalistička knjiga u drugom kolu Večernjakove biblioteke izlazi upravo takav Hitckcockov odabir.

Naslovljena hičkokovski Priče za nesanicu, treća naša knjiga iz ovoga kola donosi deset malih remek-djela pripovjedačkoga umijeća Hitchcocku srodnih duša: Jacka Ritchieja, Garyja Brandnera, Harolda Q. Masura, Johna D. MacDonalda, Brycea Waltona, Michaela Gilberta, Billa Pronzinija i Jacquesa Futrellea. Hoće li pakleni stroj iz prve priče eksplodirati u gradonačelnikovu uredu? Tko su kojoti iz druge? Je li ugledni federalni sudac iz treće ubijen ili si je sam oduzeo život? Tko je u četvrtoj zarinuo mač u tijelo poznatoga znanstvenika? Zašto je neustrašivi lovac u afričkoj savani iz pete priče dobio nadimak čovjek koji ismijava lavove? Kako se obogatio naizgled skromni javni bilježnik u šestoj? Je li tri kućanice u jednom popodnevu u San Franciscu doista ubio čovjek koji policiji upravo to tvrdi u sedmoj priči? Tko odaje poslovne tajne poznatog bankara iz osme? Kakve se čarobne moći kriju u dvolitarskoj boci šampanjca, junaku devete? Tko je automobilom naletio na dr. Butlera iz desete priče?

Uznemirujuće, zabavne, domišljate, duhovite to su epiteti što se mogu vezati uza svaku uvrštenu priču. Zaspati dok ih čitate, jamačno nećete, jer sve se doimaju kao da su se njihovi autori pridržavali često citirane Hitchcockove misli: Krimić je stvarni život iz kojega su izostavljeni dosadni dijelovi.

  • Originalni naziv: Stories To Be Read With...
  • Prevodilac: Borivoj Jurković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2004
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 125x210
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Ako mu kritičari možda i ne bi jednoglasno dodijelili titulu najboljeg filmskog redatelja svih vremena, zacijelo bi se jednodušno izjasnili kako je posrijedi najkarizmatičniji od svih koji su ikad stali iza filmske kamere da bi stvorili čarobnu iluziju pokretnih slika. Naravno, riječ je o Alfredu Hitchcocku (1899-1980), nenadmašnom majstoru filmske napetosti i jeze. No, veliki Hitch nije bio samo sjajan filmaš, autor kojemu je uspjelo ostvariti remek-djela filmske umjetnosti kakva su Nazovi M radi umorstva, Nepoznati iz Nord-ekspresa, Prozor u dvorište, Vrtoglavica, Sjever sjeverozapad, Psiho, Ptice (a sve onako usput, trudeći se, kako je sam uvijek isticao, tek zabaviti gledatelje!). U još moćnijem, televizijskom mediju puno je desetljeće, od 1955. do 1965. godine, bio neprijeporni vladar zahvaljujući dvjema kriminalističkim serijama, najprije polusatnih, a poslije jednosatnih epizoda (Alfred Hitchcock vam predstavlja i Sat s Alfredom Hitchcockom). U Hitchcockovu odabiru (a neke i u njegovoj režiji) te su krimi minijature osvajale publiku diljem svijeta. Ni tu, međutim, nije bio kraj Hitchcockovoj medijskoj svestranosti: u njegovu izboru pojavilo se i nekoliko svezaka antologijskih kriminalističkih priča poznatih suvremenih autora toga žanra. Sutra kao treća kriminalistička knjiga u drugom kolu Večernjakove biblioteke izlazi upravo takav Hitckcockov odabir. Naslovljena hičkokovski Priče za nesanicu, treća naša knjiga iz ovoga kola donosi deset malih remek-djela pripovjedačkoga umijeća Hitchcocku srodnih duša: Jacka Ritchieja, Garyja Brandnera, Harolda Q. Masura, Johna D. MacDonalda, Brycea Waltona, Michaela Gilberta, Billa Pronzinija i Jacquesa Futrellea. Hoće li pakleni stroj iz prve priče eksplodirati u gradonačelnikovu uredu? Tko su kojoti iz druge? Je li ugledni federalni sudac iz treće ubijen ili si je sam oduzeo život? Tko je u četvrtoj zarinuo mač u tijelo poznatoga znanstvenika? Zašto je neustrašivi lovac u afričkoj savani iz pete priče dobio nadimak čovjek koji ismijava lavove? Kako se obogatio naizgled skromni javni bilježnik u šestoj? Je li tri kućanice u jednom popodnevu u San Franciscu doista ubio čovjek koji policiji upravo to tvrdi u sedmoj priči? Tko odaje poslovne tajne poznatog bankara iz osme? Kakve se čarobne moći kriju u dvolitarskoj boci šampanjca, junaku devete? Tko je automobilom naletio na dr. Butlera iz desete priče? Uznemirujuće, zabavne, domišljate, duhovite to su epiteti što se mogu vezati uza svaku uvrštenu priču. Zaspati dok ih čitate, jamačno nećete, jer sve se doimaju kao da su se njihovi autori pridržavali često citirane Hitchcockove misli: Krimić je stvarni život iz kojega su izostavljeni dosadni dijelovi.

Dodatne informacije

Izdavač Večernji list
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter