Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Dnevnik crnog đavola - Ukradene tajne Trećeg rajha

Dnevnik crnog đavola - Ukradene tajne Trećeg rajha

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-10-01798-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V5447

Broj strana:

360

Težina:

500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Epohalna pripovijest o Drugom svjetskom ratu, uokvirena uzbudljivom detektivskom pričom, istražuje nestanak dnevnika Alfreda Rozenberga, glavnog filozofa Adolfa Hitlera i pruža novi pogled na dolazak nacista na vlast i nastanak Holokausta.

Alfred Rozenberg je od samog početka bio uticajna figura u najužem krugu oko Adolfa Hitlera. Po nastanku Trećeg rajha, njegovo životno dijelo posvećeno rasističkoj filozofiji postalo je kamen temeljac nacističke ideologije.
Rozenbergov dnevnik - pet stotina rukom pisanih stranica, koje nude užasavajući pogled u um intelektualnog prvosveštenika gospodarske rase - otkriven je krajem rata u jednom bavarskom zamku. Tužioci su ga ispitali za vrijeme Nirnberškog suđenja za ratne zločine, ali je misteriozno nestao nakon što je Rozenberg osuđen i pogubljen.

Dnevnik crnog đavola nudi ključne uvide u dešavanja u najužem krugu nacističkog režima - i psihu čovijeka čija je radikalna vizija dovela do Konačnog rješenja.

  • Originalni naziv: The Devil"s Diary
  • Prevodilac: Vladan Stojanović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2016
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Epohalna pripovijest o Drugom svjetskom ratu, uokvirena uzbudljivom detektivskom pričom, istražuje nestanak dnevnika Alfreda Rozenberga, glavnog filozofa Adolfa Hitlera i pruža novi pogled na dolazak nacista na vlast i nastanak Holokausta. Alfred Rozenberg je od samog početka bio uticajna figura u najužem krugu oko Adolfa Hitlera. Po nastanku Trećeg rajha, njegovo životno dijelo posvećeno rasističkoj filozofiji postalo je kamen temeljac nacističke ideologije. Rozenbergov dnevnik - pet stotina rukom pisanih stranica, koje nude užasavajući pogled u um intelektualnog prvosveštenika gospodarske rase - otkriven je krajem rata u jednom bavarskom zamku. Tužioci su ga ispitali za vrijeme Nirnberškog suđenja za ratne zločine, ali je misteriozno nestao nakon što je Rozenberg osuđen i pogubljen. Dnevnik crnog đavola nudi ključne uvide u dešavanja u najužem krugu nacističkog režima - i psihu čovijeka čija je radikalna vizija dovela do Konačnog rješenja.

Dodatne informacije

Izdavač Vulkan izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter