Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Tes od roda D’Erbervila

Tes od roda D’Erbervila

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Tomas Hardi


ISBN:

978-86-521-3013-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V6017

Broj strana:

594

Težina:

650 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

23,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Remek-delo engleske književnosti XIX veka.

Lepota ili ružnoća karaktera ne počiva samo u postignućima već i u ciljevima i porivima; njegova prava prošlost ne počiva među izvršenim delima već među delima ka kojima je stremio.

Priča o Tes Derbifild, devojci iz sela Marlot, smeštenog u plodnom Blekmurskom dolu, počinje saznanjem njenog oca da je u srodstvu s nekada moćnom, a sada ugašenom plemićkom porodicom D’Erbervil. Za nekog trezvenijeg, verovatno bi podatak o nekadašnjem aristokratskom sjaju ostao ono što u datom trenutku zapravo i jeste - sasvim beskorisno saznanje sa primesom žala za prošlim vremenima. Za Džona Derbifilda, međutim, ovo iznenadno fiktivno uzdizanje, stvarnije je i važnije od konkretnog posla, od koga zavisi sedam dečjih duša za koje odgovornost na sebe preuzima Tes.

Naslikana na pozadini ruralnog društva koje polako umire, Tes od roda D’Erbervila bila je bestseler Tomasa Hardija, a sama Tes Derbifild ostaje njegova najupečatljivija i najtragičnija junakinja.

  • Prevodilac: Dubravka Srećković Divković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2018
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Remek-delo engleske književnosti XIX veka. Lepota ili ružnoća karaktera ne počiva samo u postignućima već i u ciljevima i porivima; njegova prava prošlost ne počiva među izvršenim delima već među delima ka kojima je stremio. Priča o Tes Derbifild, devojci iz sela Marlot, smeštenog u plodnom Blekmurskom dolu, počinje saznanjem njenog oca da je u srodstvu s nekada moćnom, a sada ugašenom plemićkom porodicom D’Erbervil. Za nekog trezvenijeg, verovatno bi podatak o nekadašnjem aristokratskom sjaju ostao ono što u datom trenutku zapravo i jeste - sasvim beskorisno saznanje sa primesom žala za prošlim vremenima. Za Džona Derbifilda, međutim, ovo iznenadno fiktivno uzdizanje, stvarnije je i važnije od konkretnog posla, od koga zavisi sedam dečjih duša za koje odgovornost na sebe preuzima Tes. Naslikana na pozadini ruralnog društva koje polako umire, Tes od roda D’Erbervila bila je bestseler Tomasa Hardija, a sama Tes Derbifild ostaje njegova najupečatljivija i najtragičnija junakinja.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter