Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Rat i mir II

Rat i mir II

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-4509-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

D0765

Broj strana:

832

Težina:

900 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

29,90 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Svaki čovek živi za sebe, koristi se slobodom da bi postigao svoje lične svrhe i oseća svim bićem svojim da sad može učiniti ili ne učiniti takav i takav postupak; ali čim ga učini, odmah je taj postupak, učinjen u izvesnom momentu vremena, nepovratan, te postaje svojina istorije u kojoj on, taj postupak, ima ne slobodan, već unapred opredeljen značaj.

U Tolstojevoj istorijskoj epopeji prepliću se intiman i društveni život dve porodice, Rostovih i Bolkonskih, a sudbine troje glavnih junaka, Pjera, Nataše i Andreja duboko su povezane sa nacionalnom istorijom koja je paralelno prikazana. Balovi i salonska okupljanja smenjuju se naizmenično sa opisima ratnih saveta, mahinacijama državnika i generala, scenama žestokih bitaka i onima iz svakodnevnog života.

Rat i mir maestralno spaja sve velike teme: sukob i ljubav, rođenje i smrt, slobodnu volju i sudbinu – s nezaboravnim scenama devetnaestovekovne Rusije. Veličanstvena epska slika ljudskog života prikazana je u svoj svojoj veličini i nesavršenosti.

Tolstojeva duboka analiza ljudske duše fascinira čitaoce više od vek i po zbog izuzetne misaone i stvaralačke snage koju do sada niko nije prevazišao.

  • Prevodilac: Jovan Maksimović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2022
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Svaki čovek živi za sebe, koristi se slobodom da bi postigao svoje lične svrhe i oseća svim bićem svojim da sad može učiniti ili ne učiniti takav i takav postupak; ali čim ga učini, odmah je taj postupak, učinjen u izvesnom momentu vremena, nepovratan, te postaje svojina istorije u kojoj on, taj postupak, ima ne slobodan, već unapred opredeljen značaj. U Tolstojevoj istorijskoj epopeji prepliću se intiman i društveni život dve porodice, Rostovih i Bolkonskih, a sudbine troje glavnih junaka, Pjera, Nataše i Andreja duboko su povezane sa nacionalnom istorijom koja je paralelno prikazana. Balovi i salonska okupljanja smenjuju se naizmenično sa opisima ratnih saveta, mahinacijama državnika i generala, scenama žestokih bitaka i onima iz svakodnevnog života. Rat i mir maestralno spaja sve velike teme: sukob i ljubav, rođenje i smrt, slobodnu volju i sudbinu – s nezaboravnim scenama devetnaestovekovne Rusije. Veličanstvena epska slika ljudskog života prikazana je u svoj svojoj veličini i nesavršenosti. Tolstojeva duboka analiza ljudske duše fascinira čitaoce više od vek i po zbog izuzetne misaone i stvaralačke snage koju do sada niko nije prevazišao.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter