Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Kihot

Kihot

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Salman Ruždi


ISBN:

978-86-10-03263-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B5322

Broj strana:

365

Težina:

700 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Najuži izbor za Bukerovu nagradu 2019. godine.

Veličanstven omaž Servantesu i njegovom besmrtnom junaku i jedinstven komentar naših nesigurnih vremena.

U trenutku kada mu je srce poskočilo, premda ne možemo utvrditi tačan dan ili vreme, znao je da se zaljubio. Mada je gospođicu Salmu R. viđao samo na televizijskom ekranu, pomno prateći njene emisije, ona je bila prelepa i duhovita vlasnica njegovog srca. Tada mu je sinula ideja: neizostavno mora krenuti u pohod da osvoji njeno srce!

Zamislite priču o ljubaznom i smušenom prodavcu opsednutom televizijom, koji se zaljubljuje u televizijsku zvezdu. Zajedno sa (izmišljenim) sinom Sančom, on odlazi na slikovito putovanje kroz Ameriku da bi dokazao da je vredan njene ruke, galantno se suočavajući sa tragikomičnim nedaćama doba u kome je sve moguće. Zamislite priču o dva junaka, jednom iz stvarnosti, jednom iz mašte. O nemogućoj potrazi osuđenoj na propast. Priču o tračku nade da će na kraju ipak ljubav pobediti.

  • Originalni naziv: Quichotte
  • Prevodilac: Ljiljana Petrović Vesković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2020
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Najuži izbor za Bukerovu nagradu 2019. godine. Veličanstven omaž Servantesu i njegovom besmrtnom junaku i jedinstven komentar naših nesigurnih vremena. U trenutku kada mu je srce poskočilo, premda ne možemo utvrditi tačan dan ili vreme, znao je da se zaljubio. Mada je gospođicu Salmu R. viđao samo na televizijskom ekranu, pomno prateći njene emisije, ona je bila prelepa i duhovita vlasnica njegovog srca. Tada mu je sinula ideja: neizostavno mora krenuti u pohod da osvoji njeno srce! Zamislite priču o ljubaznom i smušenom prodavcu opsednutom televizijom, koji se zaljubljuje u televizijsku zvezdu. Zajedno sa (izmišljenim) sinom Sančom, on odlazi na slikovito putovanje kroz Ameriku da bi dokazao da je vredan njene ruke, galantno se suočavajući sa tragikomičnim nedaćama doba u kome je sve moguće. Zamislite priču o dva junaka, jednom iz stvarnosti, jednom iz mašte. O nemogućoj potrazi osuđenoj na propast. Priču o tračku nade da će na kraju ipak ljubav pobediti.

Dodatne informacije

Izdavač Vulkan izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter