Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Demijan

Demijan

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Hermann Hesse


ISBN:

9789997632067

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B1847

Broj strana:

146

Težina:

250 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Hese je 1946.godine dobio najveće svjetsko priznanje: Nobelovu nagradu za književnost. Sredinom šezdesetih godina postao je jedan od najčitanijih i najprevođenijih evropskih pisaca za poslednjih sto godina.Talas interesovanja za njegova djela neprestano raste širom svijeta tako da su ona dosad prevedena na 49. jezika. Cjelokupan svjetski tiraž svih dosad objavljenih heseovih djela iznosi preko 30 miliona primjeraka.

U Heseovoj kritici civilizacije i građanskog društva, u njegovom protestu protiv svih oblika totalitarizma, u njegovom neumornom zalaganju za svjetski mir, u odbacivanju svake prinude nad duhovnom slobodom, jednostavan i kreativan život - savremeni čitalac nalazi potvrdu svojih ideala i stremljenjaq.

Hese je građanin svijeta i vizionar budućnosti. On je neophodan svakom pojedincu koji osjeća potrebu za radikaqlnim mijenjanjem svojih naz7ora, svoje ličnosti, svoga načina života.

Hese piše jednostavno i nadahnuto, iskreno i poetično. On lako i brzo osvaja čitaoce svojom neposwrednošću, istinitošću, magičnim prizvukom svojih rečenica i mudrim porukama svog ogromnog životnog iskustva.

  • Originalni naziv: Demian
  • Prevodilac: Jelena Klar
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2019
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Hese je 1946.godine dobio najveće svjetsko priznanje: Nobelovu nagradu za književnost. Sredinom šezdesetih godina postao je jedan od najčitanijih i najprevođenijih evropskih pisaca za poslednjih sto godina.Talas interesovanja za njegova djela neprestano raste širom svijeta tako da su ona dosad prevedena na 49. jezika. Cjelokupan svjetski tiraž svih dosad objavljenih heseovih djela iznosi preko 30 miliona primjeraka. U Heseovoj kritici civilizacije i građanskog društva, u njegovom protestu protiv svih oblika totalitarizma, u njegovom neumornom zalaganju za svjetski mir, u odbacivanju svake prinude nad duhovnom slobodom, jednostavan i kreativan život - savremeni čitalac nalazi potvrdu svojih ideala i stremljenjaq. Hese je građanin svijeta i vizionar budućnosti. On je neophodan svakom pojedincu koji osjeća potrebu za radikaqlnim mijenjanjem svojih naz7ora, svoje ličnosti, svoga načina života. Hese piše jednostavno i nadahnuto, iskreno i poetično. On lako i brzo osvaja čitaoce svojom neposwrednošću, istinitošću, magičnim prizvukom svojih rečenica i mudrim porukama svog ogromnog životnog iskustva.

Dodatne informacije

Izdavač Hercegovina izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter