Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Crveni ocean 1-2

Crveni ocean 1-2

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-338-149-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M4287

Broj strana:

685

Težina:

590 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Podnaslovljen kao Izvorna pripovijest iz zagrebačkoga života, roman o mladiću koji je u grad došao ostvariti karijeru, pridružio se zagrebačkoj zlatnoj mladeži toga vremena, i na putu prema gore iz interesa zaveo djevojku, ali se i sam zaljubio. Vladko Šaretić izlazio je 1903. godine u Obzoru, a ubrzo je objavljen kao knjiga. Marija Jurić ovdje se prvi put potpisuje kao Zagorka.
U ovom izdanju, uz Vladka Šaretića, još su i kraći roman Pustolovine novorođenog Petrice Kerempuha, koji nikad nije izašao kao knjiga, zatim zbirka kraćih priča pod naslovom Zagrebačke silhouette, te Zagorkine “slike i dojmovi iz pomirbe i posljednjeg rata s Mađarima u zajedničkom Saboru u Budimpešti”, objavljene 1907..


Oba se mladića okrenu prema strani odakle je dolazila pločnikom prema kavani mlada djevojka. Visoka, vitka, u jednostavnoj opravi od ružićasta batista koja je dosta diskretno odavala lijepe, mlađane forme. Refleks ružićaste boje živo se odrazio na ovalnom bijelom licu i u velikim crnim očima. Na glavi, bogato omotanoj crnom kosom, nosila jednostavan bijeli šešir.

- Sehr pikant- izlane Vladko gotovo na glas. Djevojka ga nije čula. Prolazila pločnikom nehajno, ne gledeći ni na koju stranu, kao da je sama na ulici i da je apsolutno nitko ne zanima.
Vladko se osvrne za njom:
- Zaista, vrlo zanimivo lice i otmjena pojava.
- A znaš li tko je? - upita ga Nacek porugljivo.
- Ne.
- Kasirica u dućanu X ...
- Ajde, ne govori! Šteta, šteta... njena pojava odaje nešto više, elegantno i otmjeno...

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x190
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Mnogo stara knjiga

Detalji

Podnaslovljen kao Izvorna pripovijest iz zagrebačkoga života, roman o mladiću koji je u grad došao ostvariti karijeru, pridružio se zagrebačkoj zlatnoj mladeži toga vremena, i na putu prema gore iz interesa zaveo djevojku, ali se i sam zaljubio. Vladko Šaretić izlazio je 1903. godine u Obzoru, a ubrzo je objavljen kao knjiga. Marija Jurić ovdje se prvi put potpisuje kao Zagorka. U ovom izdanju, uz Vladka Šaretića, još su i kraći roman Pustolovine novorođenog Petrice Kerempuha, koji nikad nije izašao kao knjiga, zatim zbirka kraćih priča pod naslovom Zagrebačke silhouette, te Zagorkine “slike i dojmovi iz pomirbe i posljednjeg rata s Mađarima u zajedničkom Saboru u Budimpešti”, objavljene 1907.. Oba se mladića okrenu prema strani odakle je dolazila pločnikom prema kavani mlada djevojka. Visoka, vitka, u jednostavnoj opravi od ružićasta batista koja je dosta diskretno odavala lijepe, mlađane forme. Refleks ružićaste boje živo se odrazio na ovalnom bijelom licu i u velikim crnim očima. Na glavi, bogato omotanoj crnom kosom, nosila jednostavan bijeli šešir. - Sehr pikant- izlane Vladko gotovo na glas. Djevojka ga nije čula. Prolazila pločnikom nehajno, ne gledeći ni na koju stranu, kao da je sama na ulici i da je apsolutno nitko ne zanima. Vladko se osvrne za njom: - Zaista, vrlo zanimivo lice i otmjena pojava. - A znaš li tko je? - upita ga Nacek porugljivo. - Ne. - Kasirica u dućanu X ... - Ajde, ne govori! Šteta, šteta... njena pojava odaje nešto više, elegantno i otmjeno...

Dodatne informacije

Izdavač Jutarnji list
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter