Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Rođenje Venere

Rođenje Venere

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Sara Dunant


ISBN:

86-447-0305-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K1914

Broj strana:

386

Težina:

440 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Radnja ovoga romana smještena je potkraj XV veka u Firencu. Gradom dominira zloglasni propovednik Savanarola koji je i samom Makijaveliju bio uzor.

Veliki dar uzima danak u svim vremenima i u bilo kojem društvenom poretku. U ambijentu koji ne dozvoljava izražavanje individualnosti a slobodoumlje najstrože kažnjava, pratimo sudbinu žene nadarene za umjetnost i željne naučnih filozofskih istina. Duh renesanse žedan je slobode i stvaralaštva, čega nema bez prestupa uobičajenih normi i smelog prikazivanja najrazličitijih društvenih devijacija. Priča je prožeta erotikom i složenim ljubavnim odnosima ujedno sa čistim osjećanjem materinstva, a sve to je smešteno između dve scene umiranja. Ovo je takođe briljantna detektivska priča o Aleksandri i njenoj ljubavnoj vezi sa slikarem koji zbog svoje opsednutosti telima postaje osumnjičen za seriju svirepih ubistava.

  • Originalni naziv: The Birth of Venus
  • Prevodilac: Marijana Sarić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2004
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 135x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Radnja ovoga romana smještena je potkraj XV veka u Firencu. Gradom dominira zloglasni propovednik Savanarola koji je i samom Makijaveliju bio uzor. Veliki dar uzima danak u svim vremenima i u bilo kojem društvenom poretku. U ambijentu koji ne dozvoljava izražavanje individualnosti a slobodoumlje najstrože kažnjava, pratimo sudbinu žene nadarene za umjetnost i željne naučnih filozofskih istina. Duh renesanse žedan je slobode i stvaralaštva, čega nema bez prestupa uobičajenih normi i smelog prikazivanja najrazličitijih društvenih devijacija. Priča je prožeta erotikom i složenim ljubavnim odnosima ujedno sa čistim osjećanjem materinstva, a sve to je smešteno između dve scene umiranja. Ovo je takođe briljantna detektivska priča o Aleksandri i njenoj ljubavnoj vezi sa slikarem koji zbog svoje opsednutosti telima postaje osumnjičen za seriju svirepih ubistava.

Dodatne informacije

Izdavač Plato
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter