Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Restauracija

Restauracija

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Rouz Tremejn


ISBN:

86-7436-456-X

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

N0337

Broj strana:

375

Težina:

483 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga godine po izboru časopisa Sunday Expres.
Robert Merivel napušta studije medicine i odlazi na živopisni dvor kralja Čarlsa II gdje, obasut neočekivanom milošću, postaje formalni mladoženja najmlađe kraljeve ljubavnice. Ali, Zaljubivši se u nju, Merivel je prekršio pravila, zbog čega će biti prognan iz svog novootkrivenog raja. Primoran da radi u kvekerskoj duševnoj bolnici, moraće da podnese sve užase gubitka kraljeve naklonosti, prije nego što doživi duhovnu i duševnu restauraciju.

“Rouz Tremejn je vratila istorijski roman na početno mesto koje mu s pravom pripada... Ona je majstor prefinjene slikarske tahnike... ali njen najveći uspjeh je analiza ciničnog, kompleksnog, uvrnutog lika Čarlsa II... Ništa manje nego savršeno.”

The New York Times Book Review

“Najbolja tvorevina Tremejnove do sada…istinski književni i psihološki trijumf...”

New Statesmen & Society

“Duhovit i potresan, prefinjen i raskalašan i duboko povezan sa sadašnjošću, veličanstven portret tog komplikovanog stvorenja,čovjeka. Čita se sa uživanjem.”

The Listener

“Njen najbolji roman, veoma impresivna razrada forme istorijskog romana.”

The Sunday Times Books of the Year

  • Prevodilac: Aleksandra Čabraja
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga godine po izboru časopisa Sunday Expres. Robert Merivel napušta studije medicine i odlazi na živopisni dvor kralja Čarlsa II gdje, obasut neočekivanom milošću, postaje formalni mladoženja najmlađe kraljeve ljubavnice. Ali, Zaljubivši se u nju, Merivel je prekršio pravila, zbog čega će biti prognan iz svog novootkrivenog raja. Primoran da radi u kvekerskoj duševnoj bolnici, moraće da podnese sve užase gubitka kraljeve naklonosti, prije nego što doživi duhovnu i duševnu restauraciju. “Rouz Tremejn je vratila istorijski roman na početno mesto koje mu s pravom pripada... Ona je majstor prefinjene slikarske tahnike... ali njen najveći uspjeh je analiza ciničnog, kompleksnog, uvrnutog lika Čarlsa II... Ništa manje nego savršeno.” The New York Times Book Review “Najbolja tvorevina Tremejnove do sada…istinski književni i psihološki trijumf...” New Statesmen & Society “Duhovit i potresan, prefinjen i raskalašan i duboko povezan sa sadašnjošću, veličanstven portret tog komplikovanog stvorenja,čovjeka. Čita se sa uživanjem.” The Listener “Njen najbolji roman, veoma impresivna razrada forme istorijskog romana.” The Sunday Times Books of the Year

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter