Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Poslednji dani noći

Poslednji dani noći

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Grejam Mur


ISBN:

978-86-10-01858-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

M6323

Broj strana:

312

Težina:

450 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Crte su podvučene. Svako će morati da odabere stranu. Svako će morati da se priključi na mrežu. Mrežu svjetlosti. Mrežu ljudi. Mrežu moći. Mrežu novca.

Njujork, 1888. Gasne lampe i dalje trepere na gradskim ulicama jer je upotreba električnog svjetla tek u začetku. Osoba koja bude promijenila noć u dan ući će u istoriju i zaraditi ogromno bogatstvo. Mlad i neiskusan advokat Pol Kravat prihvata slučaj koji je naizgled nemoguće dobiti. Njegovog klijenta, Džordža Vestinghausa, tužio je Tomas Edison, a pred njim je težak zadatak: Edison je prepreden, opasan protivnik sa ogromnim sredstvima na raspolaganju. Ipak, ovaj svježi diplomac pravnog fakulteta dijeli sa svojim slavnim suparnikom opsesiju da pobijedi po svaku cijenu.

U potrazi za istinom, Pol se susreće sa Nikolom Teslom, ekscentričnim i briljantnim izumiteljem koji možda drži ključ pobjede nad Edisonom, i Agnes Hantington, prelijepom operskom pjevačicom koja dokazuje da je besprijekoran izvođač na sceni i van nje.

Naposlijetku, Pol će otkriti da svi na njegovom putu igraju svoju igru, i da niko nije onakav kakvim se isprva čini.

  • Originalni naziv: The Last Days of Night...
  • Prevodilac: Ana Anastasijević
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2017
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145 x 205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Crte su podvučene. Svako će morati da odabere stranu. Svako će morati da se priključi na mrežu. Mrežu svjetlosti. Mrežu ljudi. Mrežu moći. Mrežu novca. Njujork, 1888. Gasne lampe i dalje trepere na gradskim ulicama jer je upotreba električnog svjetla tek u začetku. Osoba koja bude promijenila noć u dan ući će u istoriju i zaraditi ogromno bogatstvo. Mlad i neiskusan advokat Pol Kravat prihvata slučaj koji je naizgled nemoguće dobiti. Njegovog klijenta, Džordža Vestinghausa, tužio je Tomas Edison, a pred njim je težak zadatak: Edison je prepreden, opasan protivnik sa ogromnim sredstvima na raspolaganju. Ipak, ovaj svježi diplomac pravnog fakulteta dijeli sa svojim slavnim suparnikom opsesiju da pobijedi po svaku cijenu. U potrazi za istinom, Pol se susreće sa Nikolom Teslom, ekscentričnim i briljantnim izumiteljem koji možda drži ključ pobjede nad Edisonom, i Agnes Hantington, prelijepom operskom pjevačicom koja dokazuje da je besprijekoran izvođač na sceni i van nje. Naposlijetku, Pol će otkriti da svi na njegovom putu igraju svoju igru, i da niko nije onakav kakvim se isprva čini.

Dodatne informacije

Izdavač Vulkan izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter