Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Mačji stol

Mačji stol

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-7829-25-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B7409

Broj strana:

268

Težina:

500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

38,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Mačji stol gotovo je skriveno mjesto u brodskoj blagovaonici s kojeg kreće pripovijest o dvojici dječaka, skupini ekscentričnih putnika i, naravno, o novopronađenom djetinjstvu i novostečenoj zrelosti na dugoj i uzbudljivoj plovidbi svjetskim morima.
U ranim 1950-im godinama jedanaestogodišnji se dječak zatekne na brodu dugolinijske plovidbe od Cejlona do Velike Britanije – „dvorca koji je trebao preploviti more”. U brodskom restoranu dječak je smješten za takozvani Mačji stol u dnu blagovaonice, zajedno s ekscentričnom skupinom odraslih i s još dvojicom dječaka, Cassiusom i Ramadhinom. Tijekom trotjedne plovidbe preko Indijskog oceana, kroz Sueski kanal i Sredozemno more, dječaci se sprijateljuju i uključuju u svjetove i životne pripovijesti odraslih koji ih okružuju te ulijeću iz jedne pustolovine i neobična otkrića u drugo. Noću pak dječaci uhode i istražuju sudbinu brodskog zatvorenika čiji će im zločin i njegova nepronična tajna zauvijek ostati nepoznatom. Prekooceanski dugoprugaš postaje blistavi mikrokozmos lepršavih snova djetinjstva u srazu s odgovornošću i složenošću zrelog doba.
Mačji stol podastire čitatelju živu, upečatljivu i napetu knjigu punu Ondaatjeovih nevjerojatnom živošću ispunjenih prostora i zapanjujućih slika.

  • Prevodilac: Gordana V. Popović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2014
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x230
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Mačji stol gotovo je skriveno mjesto u brodskoj blagovaonici s kojeg kreće pripovijest o dvojici dječaka, skupini ekscentričnih putnika i, naravno, o novopronađenom djetinjstvu i novostečenoj zrelosti na dugoj i uzbudljivoj plovidbi svjetskim morima. U ranim 1950-im godinama jedanaestogodišnji se dječak zatekne na brodu dugolinijske plovidbe od Cejlona do Velike Britanije – „dvorca koji je trebao preploviti more”. U brodskom restoranu dječak je smješten za takozvani Mačji stol u dnu blagovaonice, zajedno s ekscentričnom skupinom odraslih i s još dvojicom dječaka, Cassiusom i Ramadhinom. Tijekom trotjedne plovidbe preko Indijskog oceana, kroz Sueski kanal i Sredozemno more, dječaci se sprijateljuju i uključuju u svjetove i životne pripovijesti odraslih koji ih okružuju te ulijeću iz jedne pustolovine i neobična otkrića u drugo. Noću pak dječaci uhode i istražuju sudbinu brodskog zatvorenika čiji će im zločin i njegova nepronična tajna zauvijek ostati nepoznatom. Prekooceanski dugoprugaš postaje blistavi mikrokozmos lepršavih snova djetinjstva u srazu s odgovornošću i složenošću zrelog doba. Mačji stol podastire čitatelju živu, upečatljivu i napetu knjigu punu Ondaatjeovih nevjerojatnom živošću ispunjenih prostora i zapanjujućih slika.

Dodatne informacije

Izdavač Lumen
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter