Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Knjiga izgubljenih prijatelja

Knjiga izgubljenih prijatelja

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Liza Vingejt


ISBN:

978-86-521-4351-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B7251

Broj strana:

416

Težina:

358 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

26,20 KM
na stanju

Razlog preporuke:

Od autorke bestselera Dok još nismo bile vaše

Kategorije:

Sadržaj:

Luizijana 1875: u burnom razdoblju Rekonstrukcije tri mlade žene primorane su da zajedno krenu u opasnu potragu. Hani je oslobođena robinja, Lavinija razmažena naslednica siromašne plantaže, a Džuno Džejn Lavinijina polusestra kreolka. Pod teretom dubokih rana i strahovitih tajni, na putu za Teksas susreću brojne odmetnike i vojnike koji još vode rat izgubljen deceniju ranije.

Lavinija i Džuno Džejn otisnule su se u potragu za ukradenim nasledstvom, ali Hani, otetoj od majke pre kraja ropstva, hodočašće na zapad ponovo budi mučno pitanje: da li je njena davno izgubljena porodica i dalje tamo negde?

Luizijana 1987: Benedeta Silva mora da vrati pozamašan studentski kredit, a radi kao učiteljica u siromašnoj seoskoj školi. Gradić Ogastin na Misisipiju podozriv je prema novim idejama i novim ljudima, Benedeti je teško da gleda kako njeni učenici žive u nemaštini. Ali usred čvornovatih živopisnih hrastova i oronulih kuća na plantažama nalazi se vek stara povest o tri mlade žene, davnom putovanju i skrivenoj knjizi koja može promeniti sve.

  • Prevodilac: Marko Mladenović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2021
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x190
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Luizijana 1875: u burnom razdoblju Rekonstrukcije tri mlade žene primorane su da zajedno krenu u opasnu potragu. Hani je oslobođena robinja, Lavinija razmažena naslednica siromašne plantaže, a Džuno Džejn Lavinijina polusestra kreolka. Pod teretom dubokih rana i strahovitih tajni, na putu za Teksas susreću brojne odmetnike i vojnike koji još vode rat izgubljen deceniju ranije. Lavinija i Džuno Džejn otisnule su se u potragu za ukradenim nasledstvom, ali Hani, otetoj od majke pre kraja ropstva, hodočašće na zapad ponovo budi mučno pitanje: da li je njena davno izgubljena porodica i dalje tamo negde? Luizijana 1987: Benedeta Silva mora da vrati pozamašan studentski kredit, a radi kao učiteljica u siromašnoj seoskoj školi. Gradić Ogastin na Misisipiju podozriv je prema novim idejama i novim ljudima, Benedeti je teško da gleda kako njeni učenici žive u nemaštini. Ali usred čvornovatih živopisnih hrastova i oronulih kuća na plantažama nalazi se vek stara povest o tri mlade žene, davnom putovanju i skrivenoj knjizi koja može promeniti sve.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Od autorke bestselera Dok još nismo bile vaše

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter