Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Ispovijesti Katarine Medici

Ispovijesti Katarine Medici

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-7829-20-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B7410

Broj strana:

384

Težina:

500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

48,60 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

S raskošnih francuskih dvora, stiže nam priča snažnija i moćnija od mnogih do sada ispričanih. To je njezina priča. Kada je navršila četrnaest godina, Katarina Medici, posljednja nasljednica slavne loze Lorenza Veličanstvenog, odlazi u Francusku na zaruke s Hernikom II., sinom francuskog kralja Franje I.
U novom, nepoznatom kraljevstvu Katarina se pokušava izboriti za svoju poziciju svima raspoloživim sredstvima pa i savjetima slavnoga Nostradamusa i vlastitim vidovnjačkim moćima. Prije navršene četrdesete godine života postaje udovica i ostaje sama sa šestero djece u kraljevstvu koje razara ambiciozno i izajničko plemstvo. U nezahvalnome vremenu u kojem su vjerski ratovi hugenota i katolika na svome vrhuncu, ona se bori za Francusku kako bi spriječila sveopći pokolj nesvjesna činjenice da proročkoj sudbini neće moći izmaknuti i da će za spas Francuske morati žrtvovati vlastite ideale, ugled i tajnu koju je čuvala duboko u svom srcu.
Ova priča je, za razliku od legende o Katarini kao brutalnoj i beskrupuloznoj vladarici, priča i o onoj Katarini koju povijest ne poznaje – ženi supruzi, ljubavnici i majci koja je učinila sve kako bi zaštitila one koje voli.

  • Prevodilac: Nevena Erak
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x230
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

S raskošnih francuskih dvora, stiže nam priča snažnija i moćnija od mnogih do sada ispričanih. To je njezina priča. Kada je navršila četrnaest godina, Katarina Medici, posljednja nasljednica slavne loze Lorenza Veličanstvenog, odlazi u Francusku na zaruke s Hernikom II., sinom francuskog kralja Franje I. U novom, nepoznatom kraljevstvu Katarina se pokušava izboriti za svoju poziciju svima raspoloživim sredstvima pa i savjetima slavnoga Nostradamusa i vlastitim vidovnjačkim moćima. Prije navršene četrdesete godine života postaje udovica i ostaje sama sa šestero djece u kraljevstvu koje razara ambiciozno i izajničko plemstvo. U nezahvalnome vremenu u kojem su vjerski ratovi hugenota i katolika na svome vrhuncu, ona se bori za Francusku kako bi spriječila sveopći pokolj nesvjesna činjenice da proročkoj sudbini neće moći izmaknuti i da će za spas Francuske morati žrtvovati vlastite ideale, ugled i tajnu koju je čuvala duboko u svom srcu. Ova priča je, za razliku od legende o Katarini kao brutalnoj i beskrupuloznoj vladarici, priča i o onoj Katarini koju povijest ne poznaje – ženi supruzi, ljubavnici i majci koja je učinila sve kako bi zaštitila one koje voli.

Dodatne informacije

Izdavač Lumen
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter