Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Ertugrul i priča o plemenu Kaji

Ertugrul i priča o plemenu Kaji

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789926836887

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

B5844

Broj strana:

197

Težina:

254 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga pod naslovom Ertugrul i priča o plemenu Kaji je na granici između biografije i historijskog romana. Na oko 200 stranica, autor nam donosi zanimljivosti o porijeklu plemena Kaji, njihovoj selidbi iz Centralne Azije do granica Kine, a zatim putu ka Anadoliji. Borbe sa Mongolima i križarima koji ruše jednu po jednu islamsku državu zauzimaju, ali i sukobi sa plemenima koja šuruju sa križarima, slikovito su dočarani na stranicama ove knjige.

Usljed svega, unutrašnjih i vanjskih izazova, pleme Kaji uspjelo je očuvati jedinstvo i postaviti temelje za buduće carstvo koje će vladati više od pet stotina godina. Kakve su karakterne vrline krasile Ertugrula, njegovu porodicu i prijatelje? U kakvom ambijentu je odrastao i čime se odlikovao ovaj muslimanski lider, čitajte u knjizi koju je objavila izdavačka kuća Slovo bosansko.

  • Prevodilac: Ibrahim Đozić
  • Izdanje: 2
  • Godina: 2020
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga pod naslovom Ertugrul i priča o plemenu Kaji je na granici između biografije i historijskog romana. Na oko 200 stranica, autor nam donosi zanimljivosti o porijeklu plemena Kaji, njihovoj selidbi iz Centralne Azije do granica Kine, a zatim putu ka Anadoliji. Borbe sa Mongolima i križarima koji ruše jednu po jednu islamsku državu zauzimaju, ali i sukobi sa plemenima koja šuruju sa križarima, slikovito su dočarani na stranicama ove knjige. Usljed svega, unutrašnjih i vanjskih izazova, pleme Kaji uspjelo je očuvati jedinstvo i postaviti temelje za buduće carstvo koje će vladati više od pet stotina godina. Kakve su karakterne vrline krasile Ertugrula, njegovu porodicu i prijatelje? U kakvom ambijentu je odrastao i čime se odlikovao ovaj muslimanski lider, čitajte u knjizi koju je objavila izdavačka kuća Slovo bosansko.

Dodatne informacije

Izdavač Slovo bosansko
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter