Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Hronika starog luga

Hronika starog luga

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Hasan Paloš


ISBN:

9789958314018

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B1485

Broj strana:

350

Težina:

536 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Sadržaj romana Hronika starog Luga, autor Hasan Paloš je dugo nosio u sebi, napisavši ga, pokazao je da nikada nije kasno da se čovjek ogleda i ostvari u svijetu književene umjetnosti.

Hronika starog Luga je prvo djelo u cjelosti posvećeno autorovim zavičaju, Kalesiji i okolini, ljudima i događajima njegova zavičaja, a Hasan Paloš je prvi koji je o njima napisao knjigu, a knjiga će zasigurno izazvati pažnju u autorovom zavičaju i šire.

Zejćir Hasić


Paloš priča autentično i stvarno i to mu je najbitnije, pomalo dokumentarno, ndahnuto i zanimljivo.
Priča o turbulentnom vremenu koje je mljelo i mijenjalo, milom ili silom, vremenu koje je davno iščililo iz sjećanja i ljudima čiji nišani su srasli sa zemljom.
Znajući da ovi krajevi nisu bili posebno interesantni ni hroničariman ni istoriji, ova knjiga popunjavam jedan golem vakum koji je zabilježen u maloj mjeri ili nikako, a ni blizu precizno i tačno, kao što je to u ovoj knjizi.
Kako god bilo, priča koja je godinama ćutala i prenosila se usmeno, sada je na papiru iživjet će duže od svih nas. Zaokružena, topla, čitljiva, priča koju niko nije bolje od samog života ne može ispričati...

Mehmed Đedović

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2019
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x205
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Sadržaj romana Hronika starog Luga, autor Hasan Paloš je dugo nosio u sebi, napisavši ga, pokazao je da nikada nije kasno da se čovjek ogleda i ostvari u svijetu književene umjetnosti. Hronika starog Luga je prvo djelo u cjelosti posvećeno autorovim zavičaju, Kalesiji i okolini, ljudima i događajima njegova zavičaja, a Hasan Paloš je prvi koji je o njima napisao knjigu, a knjiga će zasigurno izazvati pažnju u autorovom zavičaju i šire. Zejćir Hasić Paloš priča autentično i stvarno i to mu je najbitnije, pomalo dokumentarno, ndahnuto i zanimljivo. Priča o turbulentnom vremenu koje je mljelo i mijenjalo, milom ili silom, vremenu koje je davno iščililo iz sjećanja i ljudima čiji nišani su srasli sa zemljom. Znajući da ovi krajevi nisu bili posebno interesantni ni hroničariman ni istoriji, ova knjiga popunjavam jedan golem vakum koji je zabilježen u maloj mjeri ili nikako, a ni blizu precizno i tačno, kao što je to u ovoj knjizi. Kako god bilo, priča koja je godinama ćutala i prenosila se usmeno, sada je na papiru iživjet će duže od svih nas. Zaokružena, topla, čitljiva, priča koju niko nije bolje od samog života ne može ispričati... Mehmed Đedović

Dodatne informacije

Izdavač Off-Set
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter