Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Put u divljinu

Put u divljinu

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Jon Krakauer


ISBN:

978-86-7702-172-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V4471

Broj strana:

256

Težina:

373 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,30 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

U proleće 1992. godine, nakon što je diplomirao na Univerzitetu Emori, odličan student i sportista, Kristofer Makandles, poklonio je svu ušteđevinu u dobrotvorne svrhe, napustio porodicu, promijenio ime u Aleksander Superskitnica i otisnuo se u divljinu Aljaske. Za sobom je ostavio sve blagodeti civilizacije, čeznući za životom u bespućima. Četiri mijeseca kasnije, pronađeno je njegovo tijelo. Šta je ovog mladića nagnalo da se odvaži na ovu opasnu pustolovinu, o čemu je razmišljao, kao i njegova smrt, teme su ove priče koja nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Put u divljinu je dijelo koje se zasniva na naknadno pronađenim dnevnicima i pismima Kristofera Makandlesa, ali i promišljanjima pisca Džona Krakauera, koji je tokom života i sam imao slične porive za odlaskom u divljinu. Ovo nije samo knjiga o Kristoferovoj odiseji i smrti u bespućima Aljaske, u njoj se pisac bavi i žudnjama i silama koje neke ljude tijeraju da se, preispitujući se, otrgnu od svijeta u potrazi za istinom i suštinom života. Makandles je uzor pronašao u Tolstoju i Henriju Torou, piscima koji su svojim pisanjem i načinom života ukazivali na ljepotu i neophodnost jednostavnog života u prirodnom okruženju. Ova knjiga je i pokušaj da se odgonetne misterija samog Makandlesa: da li je on bio tek nepromišljen i smeten mladić ili romantičan i hrabar idealista koji se odvažio na pustolovinu o kojoj mnogi samo sanjaju, ne usuđujući se na taj korak.


„Zastrašujuće... Lepo napisano... Bolna drama o ljudskoj žudnji za slobodom bespuća.“
New York Times

„Duboko... Krakauer oštroumno zapaža detalje nesvakidašnje i tužne pustolovine jednog svojeglavog i idealistički nastrojenog mladog čoveka.“
Los Angeles Times Book Review


Po romanu Put u divljinu, Šon Pen je 2007. režirao veoma uspešan istoimeni film.

  • Originalni naziv: Into the Wild
  • Prevodilac: Jadranka Počuča
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

U proleće 1992. godine, nakon što je diplomirao na Univerzitetu Emori, odličan student i sportista, Kristofer Makandles, poklonio je svu ušteđevinu u dobrotvorne svrhe, napustio porodicu, promijenio ime u Aleksander Superskitnica i otisnuo se u divljinu Aljaske. Za sobom je ostavio sve blagodeti civilizacije, čeznući za životom u bespućima. Četiri mijeseca kasnije, pronađeno je njegovo tijelo. Šta je ovog mladića nagnalo da se odvaži na ovu opasnu pustolovinu, o čemu je razmišljao, kao i njegova smrt, teme su ove priče koja nikog neće ostaviti ravnodušnim. Put u divljinu je dijelo koje se zasniva na naknadno pronađenim dnevnicima i pismima Kristofera Makandlesa, ali i promišljanjima pisca Džona Krakauera, koji je tokom života i sam imao slične porive za odlaskom u divljinu. Ovo nije samo knjiga o Kristoferovoj odiseji i smrti u bespućima Aljaske, u njoj se pisac bavi i žudnjama i silama koje neke ljude tijeraju da se, preispitujući se, otrgnu od svijeta u potrazi za istinom i suštinom života. Makandles je uzor pronašao u Tolstoju i Henriju Torou, piscima koji su svojim pisanjem i načinom života ukazivali na ljepotu i neophodnost jednostavnog života u prirodnom okruženju. Ova knjiga je i pokušaj da se odgonetne misterija samog Makandlesa: da li je on bio tek nepromišljen i smeten mladić ili romantičan i hrabar idealista koji se odvažio na pustolovinu o kojoj mnogi samo sanjaju, ne usuđujući se na taj korak. „Zastrašujuće... Lepo napisano... Bolna drama o ljudskoj žudnji za slobodom bespuća.“ New York Times „Duboko... Krakauer oštroumno zapaža detalje nesvakidašnje i tužne pustolovine jednog svojeglavog i idealistički nastrojenog mladog čoveka.“ Los Angeles Times Book Review Po romanu Put u divljinu, Šon Pen je 2007. režirao veoma uspešan istoimeni film.

Dodatne informacije

Izdavač Čarobna knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter