Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Ledeni dvorac

Ledeni dvorac

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Tarjej Vesos


ISBN:

978-86-6457-100-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M5801

Broj strana:

168

Težina:

900 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,80 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Kako je ovo jak roman, nimalo nalik drugima. Kako je samo jedinstven. Nezaboravan! Izuzetan! Doris Lesing


Ledeni dvorac (1963) je roman koji Vesosa predstavlja na vrhuncu stvaralaštva. Knjiga govori o prijateljstvu između dve devojčice u pubertetskom dobu, Sis i Un.

Kada je jednog dana Un nestala, Sis dugu zimu provodi u borbi protiv zime u svojoj duši. Isprva, devojčice doživljavaju vezu koja se između njih stvara na način koji ne umeju da objasne. One su dve u jednoj i jedna u dve. Rešenje misterije Uninog nestanka skriveno je u obližnjim zaleđenim, čudesnim, zastrašujućim i predivnim vodopadima, koje meštani nazivaju ledeni dvorac.

Ovo je roman o osećanjima koja se bude, o samoći i otuđenosti od sveta, o tome šta znači biti dete i šta znači stajati na pragu odrasle svesti, i o onoj mračnoj pograničnoj zemlji u duši gde se raznorodne struje, snovi i nagoni bore za moć.

Klasik norveške književnosti XX veka, Ledeni dvorac se, uz Ptice (Dereta, 2016), smatra Vesosovim najznačajnijim delom. U pitanju je roman neobične poetske snage, koja je u dosluhu sa svojim književnim prethodnicima iz romantizma i moderne, ali u isto vreme je i velika inspiracija za generacije zapadnoevropskih pisaca koji će doći nakon Vesosa.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2016
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x240
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Kako je ovo jak roman, nimalo nalik drugima. Kako je samo jedinstven. Nezaboravan! Izuzetan! Doris Lesing Ledeni dvorac (1963) je roman koji Vesosa predstavlja na vrhuncu stvaralaštva. Knjiga govori o prijateljstvu između dve devojčice u pubertetskom dobu, Sis i Un. Kada je jednog dana Un nestala, Sis dugu zimu provodi u borbi protiv zime u svojoj duši. Isprva, devojčice doživljavaju vezu koja se između njih stvara na način koji ne umeju da objasne. One su dve u jednoj i jedna u dve. Rešenje misterije Uninog nestanka skriveno je u obližnjim zaleđenim, čudesnim, zastrašujućim i predivnim vodopadima, koje meštani nazivaju ledeni dvorac. Ovo je roman o osećanjima koja se bude, o samoći i otuđenosti od sveta, o tome šta znači biti dete i šta znači stajati na pragu odrasle svesti, i o onoj mračnoj pograničnoj zemlji u duši gde se raznorodne struje, snovi i nagoni bore za moć. Klasik norveške književnosti XX veka, Ledeni dvorac se, uz Ptice (Dereta, 2016), smatra Vesosovim najznačajnijim delom. U pitanju je roman neobične poetske snage, koja je u dosluhu sa svojim književnim prethodnicima iz romantizma i moderne, ali u isto vreme je i velika inspiracija za generacije zapadnoevropskih pisaca koji će doći nakon Vesosa.

Dodatne informacije

Izdavač Dereta
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter