Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Razgovori s prijateljima

Razgovori s prijateljima

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Sali Runi


ISBN:

978-86-6145-295-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

B2003

Broj strana:

304

Težina:

348 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,00 KM
do 14 dana

Razlog preporuke:

Nagrada Mladi pisac 2017

Kategorije:

Sadržaj:

Najkraće rečeno: iz Irske je stigao mlad, svež književni glas. Takoreći nova, s pravom samouverena, svetla Zvezda romana.

Nezgoda sa najavama novih autora i knjiga (u tzv. blurbovima) u tome je što oni, uz neobjektivne pohvale, koriste preporuke kao obavezu da knjigu treba da pročitate, ako ne i morate pročitati, umesto da to samo i jednostavno poželite.

A u ovom slučaju to sa željom će se i desiti: Razgovori s prijateljima jedna je zavodnička i zavodljiva knjiga, četvorougao ljudskih odnosa sastavljen od dve mlade najbolje prijateljice i nešto od njih starijeg bračnog para. Da, zvuči kao kliše. Ali, on se sastoji od pitkosti pametnih rečenica ove 26-godišnje autorke sazdan na najboljem stilskom nasleđu čudne kombinatorike. Reč je o mladalačkom seksualnom i umetničkom samootkrivanju preko unakrsne ljubavi i sopstvene književnosti.

Sali Runi piše moderno, ironično, duhovito, a iznad svega – razumljivo. Ona savršeno kontroliše ton svoga glasa i dosledno sprovodi disciplinu upotrebe ravnog jezika. Majstor je dijaloga koji koristi kao tenisku loptu: rečenice samo preleću mrežu u oba pravca i ti udarci iznuđuju iskrene i zaslužene čitalačke aplauze. Zabava je obostrana; jedino se ne zna ko u ovoj igri više uživa – autor ili čitalac.

Ova Irkinja je svojom pojavom ozbiljno zatalasala svetsku književnu javnost jer je unela novi, mladalački pogled u tzv. običan život (i politiku), ali i stvorila hibrid romantične komedije i prpošne tragedije – realnu sliku puta u život.

Srećom po čitaoce, napisala je i drugi roman. I opet, mladost i ljubav. Koju biste da poželite.

Vladislav Bajac

  • Prevodilac: Vuk Šećerović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2019
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Najkraće rečeno: iz Irske je stigao mlad, svež književni glas. Takoreći nova, s pravom samouverena, svetla Zvezda romana. Nezgoda sa najavama novih autora i knjiga (u tzv. blurbovima) u tome je što oni, uz neobjektivne pohvale, koriste preporuke kao obavezu da knjigu treba da pročitate, ako ne i morate pročitati, umesto da to samo i jednostavno poželite. A u ovom slučaju to sa željom će se i desiti: Razgovori s prijateljima jedna je zavodnička i zavodljiva knjiga, četvorougao ljudskih odnosa sastavljen od dve mlade najbolje prijateljice i nešto od njih starijeg bračnog para. Da, zvuči kao kliše. Ali, on se sastoji od pitkosti pametnih rečenica ove 26-godišnje autorke sazdan na najboljem stilskom nasleđu čudne kombinatorike. Reč je o mladalačkom seksualnom i umetničkom samootkrivanju preko unakrsne ljubavi i sopstvene književnosti. Sali Runi piše moderno, ironično, duhovito, a iznad svega – razumljivo. Ona savršeno kontroliše ton svoga glasa i dosledno sprovodi disciplinu upotrebe ravnog jezika. Majstor je dijaloga koji koristi kao tenisku loptu: rečenice samo preleću mrežu u oba pravca i ti udarci iznuđuju iskrene i zaslužene čitalačke aplauze. Zabava je obostrana; jedino se ne zna ko u ovoj igri više uživa – autor ili čitalac. Ova Irkinja je svojom pojavom ozbiljno zatalasala svetsku književnu javnost jer je unela novi, mladalački pogled u tzv. običan život (i politiku), ali i stvorila hibrid romantične komedije i prpošne tragedije – realnu sliku puta u život. Srećom po čitaoce, napisala je i drugi roman. I opet, mladost i ljubav. Koju biste da poželite. Vladislav Bajac

Dodatne informacije

Izdavač Geopoetika
Preporuka Nagrada Mladi pisac 2017

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter