Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Nova Europa

Nova Europa

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Michael Palin


ISBN:

9789531208635

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V0117

Broj strana:

288

Težina:

751 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

63,99 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Nova Europa Michaela Palina započinje jednostavnom zamisli: da se na samo nekoliko sati leta od njegova doma (Britanije) nalazi polovica Europe.

Nova Europa, koja je za njega u jednakoj mjeri nepoznata i neistražena koliko i plato Tibeta ili pustoši Sahare. To je putovanje istraživačko u jednakoj mjeri kao i ostala njegova putovanja, jer se našao u zemljama za koje jedva da je ranije čuo, od kojih su mnoge nova imena na zemljovidima, mnoge od njih nepoznate i tajnovite, a sve one dijele tragičnu povijest te im predstoji puno svjetlija budućnost.

Putujući drevnim trgovačkim putem uz obalu Jadranskog mora, skreće sjeverno prema Balkanu koji se opreznoponovno uzdiže nakon žestokih sukoba 90-tih godina. Albanija Michaela vodi u jedan drukčiji svijet snažnog istočnjačkog utjecaja koji on slijedi kroz Bugarsku, Makedoniju sve do Turske. Skrenuvši na sjever, prema Moldaviji i Rumunjskoj, prati moćni Dunav prema Srbiji i Mađarskoj, potom dalje prema Ukrajini…

Na 16. stranici knjige započinje njegovo putovanje Hrvatskom, u Istri s domaćim ljudima bere tartufe!

Nova Europa je knjiška verzija poznatog BBC-jevog dokumentarnog serijala. Izrazito polemičan, često osporavan, ali svakako zabavan i neposredan, Michael Palin i ovom se knjigom dokazuje kao vrstan putnik kroz prostor i vrijeme s posebnim naglaskom na ljudske sudbine.

  • Originalni naziv: The New Europe
  • Prevodilac: Tomislav Belanović
  • Izdanje: 0
  • Godina: 2008
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 195x275
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Nova Europa Michaela Palina započinje jednostavnom zamisli: da se na samo nekoliko sati leta od njegova doma (Britanije) nalazi polovica Europe. Nova Europa, koja je za njega u jednakoj mjeri nepoznata i neistražena koliko i plato Tibeta ili pustoši Sahare. To je putovanje istraživačko u jednakoj mjeri kao i ostala njegova putovanja, jer se našao u zemljama za koje jedva da je ranije čuo, od kojih su mnoge nova imena na zemljovidima, mnoge od njih nepoznate i tajnovite, a sve one dijele tragičnu povijest te im predstoji puno svjetlija budućnost. Putujući drevnim trgovačkim putem uz obalu Jadranskog mora, skreće sjeverno prema Balkanu koji se opreznoponovno uzdiže nakon žestokih sukoba 90-tih godina. Albanija Michaela vodi u jedan drukčiji svijet snažnog istočnjačkog utjecaja koji on slijedi kroz Bugarsku, Makedoniju sve do Turske. Skrenuvši na sjever, prema Moldaviji i Rumunjskoj, prati moćni Dunav prema Srbiji i Mađarskoj, potom dalje prema Ukrajini… Na 16. stranici knjige započinje njegovo putovanje Hrvatskom, u Istri s domaćim ljudima bere tartufe! Nova Europa je knjiška verzija poznatog BBC-jevog dokumentarnog serijala. Izrazito polemičan, često osporavan, ali svakako zabavan i neposredan, Michael Palin i ovom se knjigom dokazuje kao vrstan putnik kroz prostor i vrijeme s posebnim naglaskom na ljudske sudbine.

Dodatne informacije

Izdavač Profil
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter