Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Kim i Tintin - Odmor u Severnoj Koreji

Kim i Tintin - Odmor u Severnoj Koreji

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-1768-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

D1057

Broj strana:

336

Težina:

146 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,90 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Jedinstven pogled na zemlju o kojoj se malo zna.

Kristijan Ajzert je 1988. kao učenik u Istočnom Berlinu prvi put čuo za tobogan u duginim bojama, koji je vlastodržac Kim Il Sung napravio u Pjongjangu. To je ostavilo tako snažan utisak na njega da je poslije dvadeset pet godina zajedno s najboljom prijateljicom, prgavom foto-reporterkom Tan Hoang, riješio da ostvari svoj dečački san i krene u potragu za tim toboganom. Rezultat je bio uvrnut - i komičan.

Odmor u Sjevernoj Koreji pun je iznenađenja: auto-putevi na kojima nema automobila, hoteli kojima nedostaje peti sprat, ples na najopasnijoj granici na svijetu uz zvuke pjesme Suze ne lažu.

U potrazi za legendarnim toboganom, Kristijan i Tan proputovali su 1.500 kilometara kroz državu Kim Džong Una, i to pod stalnom prismotrom tajne policije. Stanovali su u hotelskim sobama sa automatom za sladoled i skrivenim uređajima za prisluškivanje; divili se očaravajućim aranžmanima napravljenim od cvijeća i raketa. I svaki put su uspjevali da bace pogled iza kulisa sistema.

Ajzert duhovito i znalački opisuje jednu od najneobičnijih zemalja na svijetu.

  • Originalni naziv: Kim & Struppi
  • Prevodilac: Slobodan Damnjanović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Jedinstven pogled na zemlju o kojoj se malo zna. Kristijan Ajzert je 1988. kao učenik u Istočnom Berlinu prvi put čuo za tobogan u duginim bojama, koji je vlastodržac Kim Il Sung napravio u Pjongjangu. To je ostavilo tako snažan utisak na njega da je poslije dvadeset pet godina zajedno s najboljom prijateljicom, prgavom foto-reporterkom Tan Hoang, riješio da ostvari svoj dečački san i krene u potragu za tim toboganom. Rezultat je bio uvrnut - i komičan. Odmor u Sjevernoj Koreji pun je iznenađenja: auto-putevi na kojima nema automobila, hoteli kojima nedostaje peti sprat, ples na najopasnijoj granici na svijetu uz zvuke pjesme Suze ne lažu. U potrazi za legendarnim toboganom, Kristijan i Tan proputovali su 1.500 kilometara kroz državu Kim Džong Una, i to pod stalnom prismotrom tajne policije. Stanovali su u hotelskim sobama sa automatom za sladoled i skrivenim uređajima za prisluškivanje; divili se očaravajućim aranžmanima napravljenim od cvijeća i raketa. I svaki put su uspjevali da bace pogled iza kulisa sistema. Ajzert duhovito i znalački opisuje jednu od najneobičnijih zemalja na svijetu.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter