Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Bašeskija - Ljetopis

Bašeskija - Ljetopis

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789958181214

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B7089

Broj strana:

479

Težina:

1106 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

79,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Iz radionice zeničke Izdavačke kuće Vrijeme u ediciji Posebna izdanja, iz štampe je izašlo posebno izdanje Ljetopis Mula Mustafe Bašeskije. Dokument je to prvorazrednog značaja za političku i kulturnu historiju Sarajeva i Bosne. Pisar Bašeskija je u 18. stoljeću započeo pisati svoju knjigu, nama poznati Ljetopis Mula Mustafe Bašeskije, ustrajavši u tom poslu narednih pedesetak godina. U prvom je dijelu Bašeskija zapisivao različite događaje, okolnosti i pojave iz života, a u drugom imena umrlih prijatelja, poznanika i sugrađana.

Novo izdanje Bašeskijina Ljetopisa priređeno je uz određene tehničke, jezičke i dizajnerske promjene. Namjera IK Vrijeme je bila da oživi ovo dragocjeno štivo i obogati iskustvo čitanja savremenim čitaocima.

Doživljaj čitanja Bašeskije obogaćen je audioinsertima koji se aktiviraju skeniranjem QR koda na najavnim stranicama svake od šest dekada Ljetopisa što čitaoce vodi na njihov YouTube kanal. Glas Bašeskiji dao je glumac Nermin Tulić, a postprodukciju je uradio duo Basheskia & Edward Q, sarajevski elektroakustični dvojac koji čine Nedim Zlatar i Leonardo Šarić.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2021
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 190x270
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Iz radionice zeničke Izdavačke kuće Vrijeme u ediciji Posebna izdanja, iz štampe je izašlo posebno izdanje Ljetopis Mula Mustafe Bašeskije. Dokument je to prvorazrednog značaja za političku i kulturnu historiju Sarajeva i Bosne. Pisar Bašeskija je u 18. stoljeću započeo pisati svoju knjigu, nama poznati Ljetopis Mula Mustafe Bašeskije, ustrajavši u tom poslu narednih pedesetak godina. U prvom je dijelu Bašeskija zapisivao različite događaje, okolnosti i pojave iz života, a u drugom imena umrlih prijatelja, poznanika i sugrađana. Novo izdanje Bašeskijina Ljetopisa priređeno je uz određene tehničke, jezičke i dizajnerske promjene. Namjera IK Vrijeme je bila da oživi ovo dragocjeno štivo i obogati iskustvo čitanja savremenim čitaocima. Doživljaj čitanja Bašeskije obogaćen je audioinsertima koji se aktiviraju skeniranjem QR koda na najavnim stranicama svake od šest dekada Ljetopisa što čitaoce vodi na njihov YouTube kanal. Glas Bašeskiji dao je glumac Nermin Tulić, a postprodukciju je uradio duo Basheskia & Edward Q, sarajevski elektroakustični dvojac koji čine Nedim Zlatar i Leonardo Šarić.

Dodatne informacije

Izdavač Vrijeme Zenica
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter