Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Radnici i seljaci

Radnici i seljaci

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789926847135

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B3988

Broj strana:

227

Težina:

333 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga Viktora Ivančića Radnici i seljaci je angažirana književnost u njenom najboljem izdanju. Iako u podnaslovu označena kao eseji, knjiga se može čitati i kao roman i kao zbirka priča, toliko je misaono i formalno gipka. Uostalom, treba se upitati nije li ovakav podnaslov ironijski postupak s obzirom da je naracija u potpunosti fikcionalizirana?

U svakom slučaju, knjiga pripovijeda o sveprožimajućoj snazi poretka, ali i njegovim slabostima. Naracija se razvija prostorno, od prvog poglavlja se pokazuje kako se poredak realizira zauzimajući svaki dio prostora, javnog ili privatnog.

Vrlo daleko od spektra konsenzualno legitimiranih javnih tema i problema, priče iz Radnika i seljaka grotesku ovdašnje normalizacije nacionalizma i restauracije kapitalizma tretiraju otrovno, beskompromisno i neusporedivo duhovito.

Boris Postnikov

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2021
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga Viktora Ivančića Radnici i seljaci je angažirana književnost u njenom najboljem izdanju. Iako u podnaslovu označena kao eseji, knjiga se može čitati i kao roman i kao zbirka priča, toliko je misaono i formalno gipka. Uostalom, treba se upitati nije li ovakav podnaslov ironijski postupak s obzirom da je naracija u potpunosti fikcionalizirana? U svakom slučaju, knjiga pripovijeda o sveprožimajućoj snazi poretka, ali i njegovim slabostima. Naracija se razvija prostorno, od prvog poglavlja se pokazuje kako se poredak realizira zauzimajući svaki dio prostora, javnog ili privatnog. Vrlo daleko od spektra konsenzualno legitimiranih javnih tema i problema, priče iz Radnika i seljaka grotesku ovdašnje normalizacije nacionalizma i restauracije kapitalizma tretiraju otrovno, beskompromisno i neusporedivo duhovito. Boris Postnikov

Dodatne informacije

Izdavač Centar za kritičko mišljenje, Tačno.net
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter