Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Moj budući otac osjeća da ga gledam

Moj budući otac osjeća da ga gledam

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-304-905-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M6142

Broj strana:

184

Težina:

280 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

28,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Nakon četrdeset godina novelističke šutnje Branislav Glumac javlja se zbirkom kratkih priča Moj budući otac osjeća da ga gledam. Naslov zbirke dolazi od znakovite istoimene priče u kojoj se Glumac na sebi svojstven način obračunava s neuhvatljivim i nezaustavljivim protokom vremena.

Zbirku sačinjava deset priča rubnih žanrovskih granica i dvije monodrame raznovrsne tematike. Okupljene su oko motiva sjećanja, prolaznosti, Drugoga i načina na koji oblikuju ono što smatramo vlastitim identitetom. Jednostavne narativne linije ispletene su od pomno odabranog leksika i duhovitih neologizama.

Ono što Glumca čini drugačijim, neovisno o tome objavljuje li knjigu pjesama, zbirku priča, roman, monodramu, nije tek vizualno poigravanje s tekstom (interpunkcije, spacionirana slova) nego i vrlo (samo)ironijski pristup temi, motivu, jeziku; u propitkivanju sebstva i svijeta, u kritici društva, u anatomiji egzistencijalnoga, u seciranju vlastitog književnog stvaralaštva.

Uvijek kreativno zaigran, ne bježi od bufonerije na svoj način.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2017
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x200
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Nakon četrdeset godina novelističke šutnje Branislav Glumac javlja se zbirkom kratkih priča Moj budući otac osjeća da ga gledam. Naslov zbirke dolazi od znakovite istoimene priče u kojoj se Glumac na sebi svojstven način obračunava s neuhvatljivim i nezaustavljivim protokom vremena. Zbirku sačinjava deset priča rubnih žanrovskih granica i dvije monodrame raznovrsne tematike. Okupljene su oko motiva sjećanja, prolaznosti, Drugoga i načina na koji oblikuju ono što smatramo vlastitim identitetom. Jednostavne narativne linije ispletene su od pomno odabranog leksika i duhovitih neologizama. Ono što Glumca čini drugačijim, neovisno o tome objavljuje li knjigu pjesama, zbirku priča, roman, monodramu, nije tek vizualno poigravanje s tekstom (interpunkcije, spacionirana slova) nego i vrlo (samo)ironijski pristup temi, motivu, jeziku; u propitkivanju sebstva i svijeta, u kritici društva, u anatomiji egzistencijalnoga, u seciranju vlastitog književnog stvaralaštva. Uvijek kreativno zaigran, ne bježi od bufonerije na svoj način.

Dodatne informacije

Izdavač VBZ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter