Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Čuvarkuća (lat. Sempervivum tectorum)

Čuvarkuća (lat. Sempervivum tectorum)

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-30-306-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M5269

Broj strana:

217

Težina:

270 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Rijedak miks emocija, nostalgije, djetinjstva, opisa jedne male sredine i života u kojemu se svi mogu prepoznati. Iz maloga u veće, iz većega u univerzalno. Impresivna je, nakon svega što se dogodilo njegovoj obitelji i sredini iz koje je potekao, Tarikova suptilnost u razlikovanju pojedinačnih i kolektivnih odgovornosti za Dobro i Zlo. Ako se u nekim drugim državama tako ne razmišlja, u Bosni i Hercegovini je to imperativ.”


Goran Milić, novinar



“U svojoj prvoj knjizi pripovetki, reminiscencija i meditacija Tarik Đođić je zaista ponudio neočekivano ubedljiv, estetski uverljiv i emotivno produbljen odgovor na pitanje: KAKO ČUVATI KUĆU? Đođićeva KUĆA je ponad svega sudbinska, spiritualna, mentalna, intelektualna adresa univerzalnih svojstava, a samo kroz primere zavičajnog Prnjavora, kao mikrokosmosa, ponuđena čitaocu kroz prizmu olakšane percepcije. Čestit spisateljski napor koji najavljuje autora za svaku pažnju književnog establišmenta, a čitaoci su već putem drugih medija svoju odanost i nepodeljenu pažnju iskazali na najeksplicitniji način.”

Saša Radonjić, književnik



“U našem vremenu, gdje više ubica ne zna zbog čega ubija, nit’ ubijeni zna zbog čega je ubijen, sve ovo, ubijeđen sam, opstojava jer po ćoškovima ovog svijeta postoje ovakvi insani. A kao da ih je sve manje. Blago vama da ste ovakvom mudrošću i blagošću odgajani...

Mustafa Širbić, pjesnik i slikar

(komentar ostavljen na Facebooku)

  • Izdanje: 4
  • Godina: 2016
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Rijedak miks emocija, nostalgije, djetinjstva, opisa jedne male sredine i života u kojemu se svi mogu prepoznati. Iz maloga u veće, iz većega u univerzalno. Impresivna je, nakon svega što se dogodilo njegovoj obitelji i sredini iz koje je potekao, Tarikova suptilnost u razlikovanju pojedinačnih i kolektivnih odgovornosti za Dobro i Zlo. Ako se u nekim drugim državama tako ne razmišlja, u Bosni i Hercegovini je to imperativ.” Goran Milić, novinar “U svojoj prvoj knjizi pripovetki, reminiscencija i meditacija Tarik Đođić je zaista ponudio neočekivano ubedljiv, estetski uverljiv i emotivno produbljen odgovor na pitanje: KAKO ČUVATI KUĆU? Đođićeva KUĆA je ponad svega sudbinska, spiritualna, mentalna, intelektualna adresa univerzalnih svojstava, a samo kroz primere zavičajnog Prnjavora, kao mikrokosmosa, ponuđena čitaocu kroz prizmu olakšane percepcije. Čestit spisateljski napor koji najavljuje autora za svaku pažnju književnog establišmenta, a čitaoci su već putem drugih medija svoju odanost i nepodeljenu pažnju iskazali na najeksplicitniji način.” Saša Radonjić, književnik “U našem vremenu, gdje više ubica ne zna zbog čega ubija, nit’ ubijeni zna zbog čega je ubijen, sve ovo, ubijeđen sam, opstojava jer po ćoškovima ovog svijeta postoje ovakvi insani. A kao da ih je sve manje. Blago vama da ste ovakvom mudrošću i blagošću odgajani... Mustafa Širbić, pjesnik i slikar (komentar ostavljen na Facebooku)

Dodatne informacije

Izdavač Buybook
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter