Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Zemaljsko sjeme - Izabrane pjesme

Zemaljsko sjeme - Izabrane pjesme

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-12-222-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M4935

Broj strana:

216

Težina:

568 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

„Alija H. Dubočanin je pjesnik žive poezije u svojoj izravnoj otvorenosti, čiji smireni ton daje posebno obasjanje ovom pjesništvu. Ta aureola je stvorena od neobične svjetlosti koja nije svetački uzvišena, već nenametljivo stoji u ovoj knjizi nad srodnim pjesmama. Tako prepoznajemo njihovo zajedničko ishodište, tako otkrivamo pjesnikova uporišta, njegovu valovitu putanju, njegovo posvajanje svijeta i života koji pretvara u poeziju. U ovoj poeziji nema patetike, ona je na čudan način toga oslobođena zahvaljujući pjesnikovoj smirenoj sintaksi. Pravi pjesnici – zapisao je Pol Elijar – nikada nisu vjerovali da poezija samo njima pripada. Tim tragom ide i ovaj pjesnik. /.../ Treba, na kraju, reći da ova knjiga sadrži jedno uistinu nepatvoreno ljudsko i pjesničko iskustvo u kojoj se osjeća književni kontinuitet cijeloga, raznolikog i, u svakom pogledu, samosvojnog pisca. Njegovi tekstovi se ne sudaraju već se spajaju u dragocjenu književnu cjelinu“, zapisao je, pored ostalog, pjesnik Ivan Kordić.
Ova knjiga je, u stvari, izbor iz do sada objavljenih pjesničkih knjiga Alije H. Dubočanina, najbolje što je u poeziji ostvario ovaj naš savremenik, a izbor je, u povodu 65 godina života, sačinio i knjigu uredio pjesnik Šimo Ešić.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

„Alija H. Dubočanin je pjesnik žive poezije u svojoj izravnoj otvorenosti, čiji smireni ton daje posebno obasjanje ovom pjesništvu. Ta aureola je stvorena od neobične svjetlosti koja nije svetački uzvišena, već nenametljivo stoji u ovoj knjizi nad srodnim pjesmama. Tako prepoznajemo njihovo zajedničko ishodište, tako otkrivamo pjesnikova uporišta, njegovu valovitu putanju, njegovo posvajanje svijeta i života koji pretvara u poeziju. U ovoj poeziji nema patetike, ona je na čudan način toga oslobođena zahvaljujući pjesnikovoj smirenoj sintaksi. Pravi pjesnici – zapisao je Pol Elijar – nikada nisu vjerovali da poezija samo njima pripada. Tim tragom ide i ovaj pjesnik. /.../ Treba, na kraju, reći da ova knjiga sadrži jedno uistinu nepatvoreno ljudsko i pjesničko iskustvo u kojoj se osjeća književni kontinuitet cijeloga, raznolikog i, u svakom pogledu, samosvojnog pisca. Njegovi tekstovi se ne sudaraju već se spajaju u dragocjenu književnu cjelinu“, zapisao je, pored ostalog, pjesnik Ivan Kordić. Ova knjiga je, u stvari, izbor iz do sada objavljenih pjesničkih knjiga Alije H. Dubočanina, najbolje što je u poeziji ostvario ovaj naš savremenik, a izbor je, u povodu 65 godina života, sačinio i knjigu uredio pjesnik Šimo Ešić.

Dodatne informacije

Izdavač Bosanska riječ Tuzla
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter