Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Uvod u san

Uvod u san

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Boris Marić


ISBN:

978-9958-644-65-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M5369

Broj strana:

72

Težina:

212 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

13,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga koja je pred tobom, poštovani čitaoče, Uvod u san, otvara od samog naslova mnoštvo pitanja i daje nam zadatak da na njih tražimo, uprežući sve naše inteligibilne snage, odgovor.
Neko je davno rekao da ako se u knjizi poezije nađe samo jedan stih koji je snažan i koji će svojom energijom, lepotom i mudrošću nadživeti vreme u kom je nastao, pesnik se imao rašta i roditi. Kod našeg autora imamo mnogo takvih stihova.
Dakle, mnogo se neobičnih, nesvakidašnjih, može se reći, antologijskih stihova može naći u ovoj knjizi koja je pripremana, prema rečima autora, za san koji može biti prekognicijski, koji nam može otvoriti vrata nove percepcije i novog viđenja.
Čitajte Uvod u san Borisa Marića, čitajte sebe.

Radovan Vlahović

Boris Marić je bosanskohercegovački pisac, rođen 15.11.1981. godine u Brčkom. Piše poeziju i prozu dugi niz godina. Njegova prva knjiga, zbirka pjesama pod nazivom ’Jedan’, objavljena je u januaru 2012. godine u izdanju Književnog kluba Brčko distrikt BiH, edicija Nova riječ. Druga zbirka pjesama pod nazivom ’Uvod u san’, objavljena je u junu 2016. godine za istog izdavača. Pjesme su mu do sada prevođene na češki, danski, slovenački, makedonski, njemački i engleski jezik, te objavljivane u brojnim štampanim i elektronskim časopisima za književnost i kulturu, među kojima se izdvaja češki časopis Tvar, bosanskohercegovački časopisi za književnost i kulturu Riječ i Naslijeđe, srbijanski časopisi za književnost Beton i Kandelabar, zagrebačko Društvo živih pjesnika, makedonski časopis RAST, slovenački Poiesis, crnogorski časopis za književnost, kulturu i društvena pitanja ARS i drugi.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2016
  • Jezik: Srpskohrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga koja je pred tobom, poštovani čitaoče, Uvod u san, otvara od samog naslova mnoštvo pitanja i daje nam zadatak da na njih tražimo, uprežući sve naše inteligibilne snage, odgovor. Neko je davno rekao da ako se u knjizi poezije nađe samo jedan stih koji je snažan i koji će svojom energijom, lepotom i mudrošću nadživeti vreme u kom je nastao, pesnik se imao rašta i roditi. Kod našeg autora imamo mnogo takvih stihova. Dakle, mnogo se neobičnih, nesvakidašnjih, može se reći, antologijskih stihova može naći u ovoj knjizi koja je pripremana, prema rečima autora, za san koji može biti prekognicijski, koji nam može otvoriti vrata nove percepcije i novog viđenja. Čitajte Uvod u san Borisa Marića, čitajte sebe. Radovan Vlahović Boris Marić je bosanskohercegovački pisac, rođen 15.11.1981. godine u Brčkom. Piše poeziju i prozu dugi niz godina. Njegova prva knjiga, zbirka pjesama pod nazivom ’Jedan’, objavljena je u januaru 2012. godine u izdanju Književnog kluba Brčko distrikt BiH, edicija Nova riječ. Druga zbirka pjesama pod nazivom ’Uvod u san’, objavljena je u junu 2016. godine za istog izdavača. Pjesme su mu do sada prevođene na češki, danski, slovenački, makedonski, njemački i engleski jezik, te objavljivane u brojnim štampanim i elektronskim časopisima za književnost i kulturu, među kojima se izdvaja češki časopis Tvar, bosanskohercegovački časopisi za književnost i kulturu Riječ i Naslijeđe, srbijanski časopisi za književnost Beton i Kandelabar, zagrebačko Društvo živih pjesnika, makedonski časopis RAST, slovenački Poiesis, crnogorski časopis za književnost, kulturu i društvena pitanja ARS i drugi.

Dodatne informacije

Izdavač Književni klub
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter