Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Spiralne stepenice

Spiralne stepenice

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-300-88-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V2278

Broj strana:

399

Težina:

373 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

22,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Karen Armstrong rođena je u katoličkoj porodici 1944. godine u Engleskoj. U svojoj sedamnaestoj godini stupila je kao iskušenica u katolički samostan u Triptonu. Nakon sedam godina redovničkog života i bezuspjesne potrage za prosvijetljenjem napušta samostan.

Od 1982. godine isključivo se bavi pisanjem. Preko dvadeset izvanrednih knjiga stoji u blistavom opusu ove autorice što je opravdano stavlja u vrh autora koji piču o religiji i religioznosti. Napisala je opsežna analitičko-komparativna djela o judaizmu, krščanstvu, islamu i budizmu i drugim istočnjaćkim religijskim tradicijama.

Nakon sedam godina nadanja te konačnog neuspjeha u traženju prosvijetljenja, Karen Armstrong je napustila život redovnice. Gotovo ništa nije znala o promijenjenom svijetu u koji je ulazila, a mučili su je i napadi panike te neobjašnjivi prijenosi. Njeni pokušaji da dosegne sreću izgledali su kao da su svaki put osuđeni na propast.

Napisana sa iznenadjujućom percepcijom i krasnom osječajnošću ralne stepenice je neka vrsta otkrovenja o bolnom putu jedne zene da pronađe sebe i stekne svoje mjesto u svijetu.

  • Originalni naziv: The Spiral Staircase
  • Prevodilac: Mirnes Kovać
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Karen Armstrong rođena je u katoličkoj porodici 1944. godine u Engleskoj. U svojoj sedamnaestoj godini stupila je kao iskušenica u katolički samostan u Triptonu. Nakon sedam godina redovničkog života i bezuspjesne potrage za prosvijetljenjem napušta samostan. Od 1982. godine isključivo se bavi pisanjem. Preko dvadeset izvanrednih knjiga stoji u blistavom opusu ove autorice što je opravdano stavlja u vrh autora koji piču o religiji i religioznosti. Napisala je opsežna analitičko-komparativna djela o judaizmu, krščanstvu, islamu i budizmu i drugim istočnjaćkim religijskim tradicijama. Nakon sedam godina nadanja te konačnog neuspjeha u traženju prosvijetljenja, Karen Armstrong je napustila život redovnice. Gotovo ništa nije znala o promijenjenom svijetu u koji je ulazila, a mučili su je i napadi panike te neobjašnjivi prijenosi. Njeni pokušaji da dosegne sreću izgledali su kao da su svaki put osuđeni na propast. Napisana sa iznenadjujućom percepcijom i krasnom osječajnošću ralne stepenice je neka vrsta otkrovenja o bolnom putu jedne zene da pronađe sebe i stekne svoje mjesto u svijetu.

Dodatne informacije

Izdavač Buybook
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter