Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Gdje pripadamo

Gdje pripadamo

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Emily Giffin


ISBN:

978-953-316-437-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M9584

Broj strana:

360

Težina:

580 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

26,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Marian Caldwell ima život koji kao da blješti s naslovnica glamuroznih časopisa: producentica je uspješne TV serije, s prebivalištem na Manhattanu i dečkom koji je direktor televizijske mreže, zgodan i sofisticiran jednako koliko je uspješan.

S karijerom u usponu i stabilnom vezom ispunjenom večerama u prestižnim restoranima i ljetovanjima na it mjestima, uvjerila je sve, uključujući i samu sebe, da joj je život baš kakav je oduvijek priželjkivala. No, jedne će se večeri na njenim vratima naći Kirby Rose, osamnaestogodišnja djevojka koja predstavlja utjelovljenje prošlosti za koju je Marian uvjerena kako ju je zauvijek ostavila iza sebe.

Od trenutka kad će se Kirby (ponovno) naći u njenom životu, Marianin će pažljivo osmišljeni svijet – uključujući pritom i vlastiti identitet – biti protresen do srži. Duhovi prošlosti i sjećanja među kojima posebno mjesto zauzima strastvena mladenačka veza od prije osamnaest godina počet će prijetiti rušenjem svega što je još donedavno smatrala najvažnijim na svijetu. Za mladu i odlučnu Kirby taj će susret potaknuti otkrića koja će je lakše provesti kroz zamke odrastanja te je natjerati da drugačije vidi svoju obitelj i međusobne odnose, ovaj put u mudrijem, slatko-gorkom svjetlu.

Kad se dvije žene upute pronaći posljednju kariku koja im nedostaje, svaka će za sebe spoznati kako ponekad pripadamo na mjesta na kojima bismo se najmanje mogli zamisliti. Na mjesta koja nam je um možda bio prisiljen zaboraviti, no koja srce zauvijek pamti.

Kultna spisateljica Emily Giffin poznata među čitateljicama po svom istančanom i prepoznatljivom, pravom ženskom stilu pisanja, u svom romanu Gdje pripadamo potencijalno tešku temu obrađuje na sebi svojstven način: oštroumna zapažanja, britki komentari, teške životne odluke i posljedice koje iz njih proizlaze samo su neka od njezinih upečatljivih obilježja. Uz, naravno, puno, puno romantike. Prijevod potpisuje Martina Pranić, a nježne boje ilustracije satkala je Kristina Musić.

  • Originalni naziv: Where We Belong
  • Prevodilac: Martina Pranić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2017
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x235
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Marian Caldwell ima život koji kao da blješti s naslovnica glamuroznih časopisa: producentica je uspješne TV serije, s prebivalištem na Manhattanu i dečkom koji je direktor televizijske mreže, zgodan i sofisticiran jednako koliko je uspješan. S karijerom u usponu i stabilnom vezom ispunjenom večerama u prestižnim restoranima i ljetovanjima na it mjestima, uvjerila je sve, uključujući i samu sebe, da joj je život baš kakav je oduvijek priželjkivala. No, jedne će se večeri na njenim vratima naći Kirby Rose, osamnaestogodišnja djevojka koja predstavlja utjelovljenje prošlosti za koju je Marian uvjerena kako ju je zauvijek ostavila iza sebe. Od trenutka kad će se Kirby (ponovno) naći u njenom životu, Marianin će pažljivo osmišljeni svijet – uključujući pritom i vlastiti identitet – biti protresen do srži. Duhovi prošlosti i sjećanja među kojima posebno mjesto zauzima strastvena mladenačka veza od prije osamnaest godina počet će prijetiti rušenjem svega što je još donedavno smatrala najvažnijim na svijetu. Za mladu i odlučnu Kirby taj će susret potaknuti otkrića koja će je lakše provesti kroz zamke odrastanja te je natjerati da drugačije vidi svoju obitelj i međusobne odnose, ovaj put u mudrijem, slatko-gorkom svjetlu. Kad se dvije žene upute pronaći posljednju kariku koja im nedostaje, svaka će za sebe spoznati kako ponekad pripadamo na mjesta na kojima bismo se najmanje mogli zamisliti. Na mjesta koja nam je um možda bio prisiljen zaboraviti, no koja srce zauvijek pamti. Kultna spisateljica Emily Giffin poznata među čitateljicama po svom istančanom i prepoznatljivom, pravom ženskom stilu pisanja, u svom romanu Gdje pripadamo potencijalno tešku temu obrađuje na sebi svojstven način: oštroumna zapažanja, britki komentari, teške životne odluke i posljedice koje iz njih proizlaze samo su neka od njezinih upečatljivih obilježja. Uz, naravno, puno, puno romantike. Prijevod potpisuje Martina Pranić, a nježne boje ilustracije satkala je Kristina Musić.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter