Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Narandža s Trebevića - Svjedočenja i sjećanja iz Sarajeva u vremenu opsade 1992-1996.

Narandža s Trebevića - Svjedočenja i sjećanja iz Sarajeva u vremenu opsade 1992-1996.

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-34-362-9

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B1985

Broj strana:

150

Težina:

400 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Lični dnevnik jednog mladića, studenta, sudionika života i odbrane grada tokom njegove četverogodišnje opsade, dopunjen novinskim tekstovima, pojašnjenjima i aktuelnim promišljanjima o našoj sadašnjosti i budućnosti.

Djelo Narandža s Trebevića Ezudina Kurtovića, diplomiranog inženjera elektrotehnike i magistra tehničkih nauka, fascinantan je dokument, poruka i pouka svakome onome ko želi prodrijeti dublje u pitanja smisla etosa i kosmosa, osobito ljudske egzistencije, patnje, boli, čežnje, ljubavi, straha, sreće, vjere i nade (...)

Zaista je impresivna sposobnost i zrelost autora da čitaocu prenese vlastita zapažanja, osjećaje, dileme i snove na jedan, skoro introspektivan ali dokumentaran način, pišući slikajući, i metaforično i katarzično i s nadom (...)

Knjiga Narandža s Trebevića vrijedno je, nesvakidašnje književno, ali i filozofsko i pedagoško-psihološko djelo izuzetno kreativnog saglasja skoro eidetske dokumentarne potke i neuobičajenog, upitno-problematizirajućeg i (samo)savjetodavnog stila pisanja - o Dobroti. U potpunosti smo sigurni kako niti jednoga čitaoca, bez obzira na svijet iz kojega dolazi, neće ostaviti ravnodušnim.

(Izvod iz recenzije prof.dr. Amira Pušine)

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2019
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 175x250
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Lični dnevnik jednog mladića, studenta, sudionika života i odbrane grada tokom njegove četverogodišnje opsade, dopunjen novinskim tekstovima, pojašnjenjima i aktuelnim promišljanjima o našoj sadašnjosti i budućnosti. Djelo Narandža s Trebevića Ezudina Kurtovića, diplomiranog inženjera elektrotehnike i magistra tehničkih nauka, fascinantan je dokument, poruka i pouka svakome onome ko želi prodrijeti dublje u pitanja smisla etosa i kosmosa, osobito ljudske egzistencije, patnje, boli, čežnje, ljubavi, straha, sreće, vjere i nade (...) Zaista je impresivna sposobnost i zrelost autora da čitaocu prenese vlastita zapažanja, osjećaje, dileme i snove na jedan, skoro introspektivan ali dokumentaran način, pišući slikajući, i metaforično i katarzično i s nadom (...) Knjiga Narandža s Trebevića vrijedno je, nesvakidašnje književno, ali i filozofsko i pedagoško-psihološko djelo izuzetno kreativnog saglasja skoro eidetske dokumentarne potke i neuobičajenog, upitno-problematizirajućeg i (samo)savjetodavnog stila pisanja - o Dobroti. U potpunosti smo sigurni kako niti jednoga čitaoca, bez obzira na svijet iz kojega dolazi, neće ostaviti ravnodušnim. (Izvod iz recenzije prof.dr. Amira Pušine)

Dodatne informacije

Izdavač Planjax komerc
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter