Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Mafija

Mafija

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-1621-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

D1097

Broj strana:

344

Težina:

445 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Mračna istorija industrije zločina.

Italijanska, američka, ruska, kineska...

Mafija

Milan Vidojević, jedan od naših najpoznatijih istraživača skrivenih mehanizama na kojima se zasnivaju prividno jasne istorijske pojave, ovog puta razotkriva zablude o fenomenu Mafije. Istina je mnogo mračnija, ali i jednostavnija nego što se može zamisliti. Izbjegavanjem zamki holivudskog prikazivanja kriminalaca i njihove izmišljene etičnosti, faktografski precizno, iznošenjem ogromne količine činjenica i uz obilje dramatičnih fotografija, prikazan je svijet Mafije u njegovoj punoj ogoljenosti - kao izopačen, prljav i destruktivan.

Jezgrovitim jezikom iznosi se zastrašujuća istorija zločina, ispisuje katalog kriminalaca i njihovih djela i ogoljuje još jedna mračna strana haotičnog XX vijeka.

Jedinstven vodič kroz svijet Mafije, uznemirujuća knjiga o podzemlju, nesvakidašnji priručnik za razumijevanje organizovanog kriminala.

Poslednji koji je ponio titulu Capo di tutti capi bio je Salvatore Marancano, 1931. godine. Pet mjeseci kasnije - bio je mrtav. S njim je umrla i titula šefa šefova...

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Mračna istorija industrije zločina. Italijanska, američka, ruska, kineska... Mafija Milan Vidojević, jedan od naših najpoznatijih istraživača skrivenih mehanizama na kojima se zasnivaju prividno jasne istorijske pojave, ovog puta razotkriva zablude o fenomenu Mafije. Istina je mnogo mračnija, ali i jednostavnija nego što se može zamisliti. Izbjegavanjem zamki holivudskog prikazivanja kriminalaca i njihove izmišljene etičnosti, faktografski precizno, iznošenjem ogromne količine činjenica i uz obilje dramatičnih fotografija, prikazan je svijet Mafije u njegovoj punoj ogoljenosti - kao izopačen, prljav i destruktivan. Jezgrovitim jezikom iznosi se zastrašujuća istorija zločina, ispisuje katalog kriminalaca i njihovih djela i ogoljuje još jedna mračna strana haotičnog XX vijeka. Jedinstven vodič kroz svijet Mafije, uznemirujuća knjiga o podzemlju, nesvakidašnji priručnik za razumijevanje organizovanog kriminala. Poslednji koji je ponio titulu Capo di tutti capi bio je Salvatore Marancano, 1931. godine. Pet mjeseci kasnije - bio je mrtav. S njim je umrla i titula šefa šefova...

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter