Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Zgažene bulke

Zgažene bulke

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Afiniti Konar


ISBN:

978-86-521-2464-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

M6294

Broj strana:

360

Težina:

500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

One su bliznakinje. Perl je zadužena za: tugu, dobrotu, prošlost. Staša mora da vodi brigu o: komičnom, budućnosti, lošem.

Godina je 1944, sestre bliznakinje s majkom i djedom stižu u Aušvic. U tom mračnom novom svijetu Perl i Staša Zagorski nalaze utočište u svojim identičnim prirodama i igrama iz ranog detinjstva, komunicirajući izmišljenim jezikom.

U eksperimentalnoj populaciji blizanaca, poznatoj još i kao Mengeleov zverinjak, djevojčice doživljavaju užase koji ih mijenjaju, prekidaju posebnu sponu između njih i izobličavaju njihova bića pod teretom krivice i bola. Te zime, na koncertu koji je organizovao Mengele, Perl nestaje. Staša tuguje, ali grčevito vjeruje da je njena sestra još živa.

Kad je Crvena armija oslobodila logor, ona i njen drug Feliks, dječak posvećen želji da osveti izgubljenog brata blizanca, lutaju po razorenoj Poljskoj. Izgladnjeli i povrijeđeni, motivisani kako opasnošću tako i nadom, opstaju zahvaljujući uvjerenju da Mengele može biti uhvaćen u varšavskom zoološkom vrtu i izveden pred lice pravde. Pošto su otkrili u šta se svijet pretvorio u međuvremenu, dvoje mladih preživjelih moraju pokušati da zamisle budućnost u njemu.

Kao sjajno smišljena priča, ispripovijedana izuzetnim i originalnim glasom, knjiga Zgažene bulke prevazilazi očekivanja dočaravajući neke od najmračnijih trenutaka istorije čovječanstva i pokazuje nam put ka vječnoj ljepoti, moralnom rasuđivanju i uzvišenoj nadi.

  • Originalni naziv: Mischling
  • Prevodilac: Branislava Radević-Stojiljković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2017
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130 x 200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

One su bliznakinje. Perl je zadužena za: tugu, dobrotu, prošlost. Staša mora da vodi brigu o: komičnom, budućnosti, lošem. Godina je 1944, sestre bliznakinje s majkom i djedom stižu u Aušvic. U tom mračnom novom svijetu Perl i Staša Zagorski nalaze utočište u svojim identičnim prirodama i igrama iz ranog detinjstva, komunicirajući izmišljenim jezikom. U eksperimentalnoj populaciji blizanaca, poznatoj još i kao Mengeleov zverinjak, djevojčice doživljavaju užase koji ih mijenjaju, prekidaju posebnu sponu između njih i izobličavaju njihova bića pod teretom krivice i bola. Te zime, na koncertu koji je organizovao Mengele, Perl nestaje. Staša tuguje, ali grčevito vjeruje da je njena sestra još živa. Kad je Crvena armija oslobodila logor, ona i njen drug Feliks, dječak posvećen želji da osveti izgubljenog brata blizanca, lutaju po razorenoj Poljskoj. Izgladnjeli i povrijeđeni, motivisani kako opasnošću tako i nadom, opstaju zahvaljujući uvjerenju da Mengele može biti uhvaćen u varšavskom zoološkom vrtu i izveden pred lice pravde. Pošto su otkrili u šta se svijet pretvorio u međuvremenu, dvoje mladih preživjelih moraju pokušati da zamisle budućnost u njemu. Kao sjajno smišljena priča, ispripovijedana izuzetnim i originalnim glasom, knjiga Zgažene bulke prevazilazi očekivanja dočaravajući neke od najmračnijih trenutaka istorije čovječanstva i pokazuje nam put ka vječnoj ljepoti, moralnom rasuđivanju i uzvišenoj nadi.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter