Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Osam planina

Osam planina

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Paolo Konjeti


ISBN:

978-86-521-2946-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

M8408

Broj strana:

235

Težina:

265 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

11,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Nagrade: Strega 2017, Strega Giovani, Prix Médicis étranger

Sudbina, šta god ona bila, živi u planinama iznad naših glava.

Planina nisu samo sneg i litice, grebeni, potoci, jezera i pašnjaci. Planina je način na koji se živi život. Hodanje korak po korak, tišina, tempo i odmerenost. To dobro zna Paolo Konjeti, koji radnju ovog snažnog romana smešta između jednog planinskog vrha i jedne kolibe.

Pjetro je dečkić iz grada, usamljen i pomalo nabusit. Njegova majka radi u savetovalištu na periferiji i ima urođeni dar da brine o drugima. Otac je hemičar, težak i fascinantan čovek, koji se svake večeri vraća besan s posla. Pjetrove roditelje povezuje zajednička, temeljna strast: na planini su se upoznali i zaljubili.

Kad otkriju seoce Grana, u podnožju Monte Roze, osećaju da su pronašli pravo mesto: Pjetro će provoditi sva leta u tom selu smeštenom između čeličnosivih planinskih grebena s gornje strane i litice koja mu je onemogućavala pristup s donje strane, ali kroz koje protiče potok kojim je opčinjen od prvog trenutka. Tamo ga čeka Bruno, tamnoplave kose i preplanulog vrata: on je njegov vršnjak, ali umesto da bude na raspustu, napasa krave.

  • Prevodilac: Gordana Breberina
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2018
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x170
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Nagrade: Strega 2017, Strega Giovani, Prix Médicis étranger Sudbina, šta god ona bila, živi u planinama iznad naših glava. Planina nisu samo sneg i litice, grebeni, potoci, jezera i pašnjaci. Planina je način na koji se živi život. Hodanje korak po korak, tišina, tempo i odmerenost. To dobro zna Paolo Konjeti, koji radnju ovog snažnog romana smešta između jednog planinskog vrha i jedne kolibe. Pjetro je dečkić iz grada, usamljen i pomalo nabusit. Njegova majka radi u savetovalištu na periferiji i ima urođeni dar da brine o drugima. Otac je hemičar, težak i fascinantan čovek, koji se svake večeri vraća besan s posla. Pjetrove roditelje povezuje zajednička, temeljna strast: na planini su se upoznali i zaljubili. Kad otkriju seoce Grana, u podnožju Monte Roze, osećaju da su pronašli pravo mesto: Pjetro će provoditi sva leta u tom selu smeštenom između čeličnosivih planinskih grebena s gornje strane i litice koja mu je onemogućavala pristup s donje strane, ali kroz koje protiče potok kojim je opčinjen od prvog trenutka. Tamo ga čeka Bruno, tamnoplave kose i preplanulog vrata: on je njegov vršnjak, ali umesto da bude na raspustu, napasa krave.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter