Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Kvaka 22

Kvaka 22

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Džozef Heler


ISBN:

978-86-6309-126-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M8504

Broj strana:

520

Težina:

669 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

33,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Mnogo pre M*A*S*H-a, Pajtonovaca ili Crne Guje postojala je jedna kvaka, i to - KVAKA 22.

Upoznajte najluđu letačku družinu u II svetskom ratu koju ćete obožavati i smejati se do suza poput miliona čitalaca širom sveta!
Jedan od najvećih romana američke i svetske književnosti, ova urnebesno smešna i mračna satira prati američku eskadrilu stacioniranu na tlu Italije u sam smiraj rata, kao i njenog najrazumnijeg pripadnika Josarijana u pokušaju da sačuva živu glavu i izbegne pogubno birokratsko pravilo oličeno u neprelaznoj KVAKI 22. Rađeno po 50.

jubilarnom izdanju, ovo delo se ponovo pojavljuje pred srpskim čitaocima kao savršen primer ciničnog, gorkog i uzaludnog humora kojim su opisane dogodovštine običnih vojnika zatečenih u vrtlogu rata u nekim od najnezaboravnijih scena u svetskoj književnosti.

Kultni roman KVAKA 22 jeste maestralno delo svetske književnosti koje će vas zabaviti i istovremeno pokrenuti u vama sasvim ozbiljna pitanja.

Knjiga je opremljena novim predgovorom Kristofera Baklija, kao i uvodom koji je napisao autor.Početkom Drugog svetskog rata Heler je radio u brodogradilištu dok nije pristupio vazduhoplovnim snagama SAD. Izvršio je šezdeset borbenih misija kao član posade bombardera B-25 u severnoj Africi i Italiji. Iz ovog iskustva rodio se roman po kome je snimljen istoimeni kultni film. Kvaka 22 prožeta je crnim humorom; satirično prikazuje užase rata i moć moderne civilizacije, pogotovo birokratskih institucija, koji uništavaju ljudski duh.

  • Originalni naziv: Catch 22
  • Prevodilac: Dragan Jovanović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2016
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x290
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Mnogo pre M*A*S*H-a, Pajtonovaca ili Crne Guje postojala je jedna kvaka, i to - KVAKA 22. Upoznajte najluđu letačku družinu u II svetskom ratu koju ćete obožavati i smejati se do suza poput miliona čitalaca širom sveta! Jedan od najvećih romana američke i svetske književnosti, ova urnebesno smešna i mračna satira prati američku eskadrilu stacioniranu na tlu Italije u sam smiraj rata, kao i njenog najrazumnijeg pripadnika Josarijana u pokušaju da sačuva živu glavu i izbegne pogubno birokratsko pravilo oličeno u neprelaznoj KVAKI 22. Rađeno po 50. jubilarnom izdanju, ovo delo se ponovo pojavljuje pred srpskim čitaocima kao savršen primer ciničnog, gorkog i uzaludnog humora kojim su opisane dogodovštine običnih vojnika zatečenih u vrtlogu rata u nekim od najnezaboravnijih scena u svetskoj književnosti. Kultni roman KVAKA 22 jeste maestralno delo svetske književnosti koje će vas zabaviti i istovremeno pokrenuti u vama sasvim ozbiljna pitanja. Knjiga je opremljena novim predgovorom Kristofera Baklija, kao i uvodom koji je napisao autor.Početkom Drugog svetskog rata Heler je radio u brodogradilištu dok nije pristupio vazduhoplovnim snagama SAD. Izvršio je šezdeset borbenih misija kao član posade bombardera B-25 u severnoj Africi i Italiji. Iz ovog iskustva rodio se roman po kome je snimljen istoimeni kultni film. Kvaka 22 prožeta je crnim humorom; satirično prikazuje užase rata i moć moderne civilizacije, pogotovo birokratskih institucija, koji uništavaju ljudski duh.

Dodatne informacije

Izdavač Filip Višnjić
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter