Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Izabrana djela - Abdulah Sidran

Izabrana djela - Abdulah Sidran

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9958746107

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M0071

Broj strana:

1254

Težina:

2500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

72,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Izabrana djela u 5 knjiga:

- pjesme
- proze
- filmski scenariji
- drama, putopisi
- publicistika

Sidran je pisac rijetke dramatičnosti i eminentne vizualnosti, gotovo, pa, u svim etapama svoga književnoga djelovanja...
Sidran je javnosti poznat po scenarijima za filmove: Sjećaš li se Dolly Bell i Otac na službenom putu.

Sidran je mnoge stihove napisao o tome kako je on običan čovjek. U njegovoj se poeziji pojavljuje strah od laganja i veličanja emocija. Zbog toga i potiskuje rimu, jer je ona umjetni govor. U Sidranovoj je poeziji rima ipak prisutna, ali skrivena od prvog čitanja. Sidran je pjesnik koji traži dijalog pa u svojoj poeziji zamišlja sugovornika, bilo stvarnog ili izmišljenoga kojem poručuje svoje stihove, a tu je riječ o priopćavajućoj poeziji, rekao je pjesnik Marko Veršović.

Sidran je objavio nekoliko zbirki pjesama, među njima Sahbazu i Sarajevsku zbirku, a tijekom rata je napisao pjesme - Planet Sarajevo i Zašto tone Venecija, koje nadilaze granice svijeta i vremena u kojem su nastale.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2004
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez + kutija
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x220
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Izabrana djela u 5 knjiga: - pjesme - proze - filmski scenariji - drama, putopisi - publicistika Sidran je pisac rijetke dramatičnosti i eminentne vizualnosti, gotovo, pa, u svim etapama svoga književnoga djelovanja... Sidran je javnosti poznat po scenarijima za filmove: Sjećaš li se Dolly Bell i Otac na službenom putu. Sidran je mnoge stihove napisao o tome kako je on običan čovjek. U njegovoj se poeziji pojavljuje strah od laganja i veličanja emocija. Zbog toga i potiskuje rimu, jer je ona umjetni govor. U Sidranovoj je poeziji rima ipak prisutna, ali skrivena od prvog čitanja. Sidran je pjesnik koji traži dijalog pa u svojoj poeziji zamišlja sugovornika, bilo stvarnog ili izmišljenoga kojem poručuje svoje stihove, a tu je riječ o priopćavajućoj poeziji, rekao je pjesnik Marko Veršović. Sidran je objavio nekoliko zbirki pjesama, među njima Sahbazu i Sarajevsku zbirku, a tijekom rata je napisao pjesme - Planet Sarajevo i Zašto tone Venecija, koje nadilaze granice svijeta i vremena u kojem su nastale.

Dodatne informacije

Izdavač BosniaArs
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter