Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.230

Facebook slicica

Katalog

Dobri dani

Dobri dani

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Marko Dinić


ISBN:

9789958305221

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B5785

Broj strana:

195

Težina:

260 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

„Beži i postani normalan čovek, dok još možeš“, rekla mu je voljena baka, ohrabrujući ga da ode iz rodnog grada. Deset godina kasnije, njena sahrana natjerat će ga da se vrati.

U autobusu poznatom i kao gastarbajter-ekspres, koji svakodnevno vozi između Beča i Beograda, pripovjedač se kroz mađarsku pustoš vozi prema gradu u kojem je odrastao. Rat, bombe, Milošević, kojeg je prvo naučio voljeti, a zatim i mrziti, njegov otac, čiju ideologiju i oportunizam prezire, odveli su ga u egzil. Ni tamo nije pobjegao s Balkana. U impresivnim slikama, dvadeset godina nakon bombardovanja Beograda, Marko Dinić govori o traumatiziranoj generaciji koja se ni u inostranstvu ne osjeća kao kod kuće i koja pokušava razumjeti vlastitu prošlost u isto vrijeme boreći se za budućnost.

  • Prevodilac: Dragoslav Dedović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2020
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

„Beži i postani normalan čovek, dok još možeš“, rekla mu je voljena baka, ohrabrujući ga da ode iz rodnog grada. Deset godina kasnije, njena sahrana natjerat će ga da se vrati. U autobusu poznatom i kao gastarbajter-ekspres, koji svakodnevno vozi između Beča i Beograda, pripovjedač se kroz mađarsku pustoš vozi prema gradu u kojem je odrastao. Rat, bombe, Milošević, kojeg je prvo naučio voljeti, a zatim i mrziti, njegov otac, čiju ideologiju i oportunizam prezire, odveli su ga u egzil. Ni tamo nije pobjegao s Balkana. U impresivnim slikama, dvadeset godina nakon bombardovanja Beograda, Marko Dinić govori o traumatiziranoj generaciji koja se ni u inostranstvu ne osjeća kao kod kuće i koja pokušava razumjeti vlastitu prošlost u isto vrijeme boreći se za budućnost.

Dodatne informacije

Izdavač Buybook
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter