Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Dobar sin

Dobar sin

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-30-419-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M1424

Broj strana:

148

Težina:

189 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Memoari Pascala Brucknera čitaju se poput napetog krimića, bez daha plovimo recima ovog bildungsromana koji ocrtava zapanjujuću pretvorbu zlostavljana dječaka opsjednutog vjerom u jednog od vodećih filozofa i autora francuske kulture. U Brucknerovom je poniranju u vlastitu privatnost naglasak stavljen na lik oca: nasilnika, rasista, preljubnika i antisemita koji je u njegovom životu odigrao ključnu ulogu, a koji je dao sve od sebe da ga odgoji tako da bude “pravi podmladak Trećeg Reicha”. Taj će pomladak na očevu grubost reagirati težeći cijeli život postati njegovom suprotnošću, čak i do točke da je sretan kad ga budu prozivali židovskim intelektualcem.

No, bez obzira na to, ova knjiga nije, kao što bi neki mogli pomisliti, obračun s ocem, već izraz žaljenja nad okolnostima i ličnostima koje se nisu dale promijeniti te je dirljiv izraz ljubavi prema roditeljima. No, Bruckner u ovim fascinantnim zapisima govori i o svojim ostalim očevima: Jeanu-Paulu Sartreu, Vladimiru Jankélévitchu i Rolandu Barthesu koji su obilježili njegov intelektualni razvoj, a posebno o svom odnosu s duhovnim bratom, Alainom Finkielkrautom. Život 1960-ih, intelektualni život Francuske te odnos oca i sina samo su neke od odrednica ovog izuzetnog djela kojim nam se Bruckner predstavlja u svom najogoljenijem izdanju do sada.

  • Originalni naziv: Un bon fils
  • Prevodilac: Jasna Šamić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2018
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Memoari Pascala Brucknera čitaju se poput napetog krimića, bez daha plovimo recima ovog bildungsromana koji ocrtava zapanjujuću pretvorbu zlostavljana dječaka opsjednutog vjerom u jednog od vodećih filozofa i autora francuske kulture. U Brucknerovom je poniranju u vlastitu privatnost naglasak stavljen na lik oca: nasilnika, rasista, preljubnika i antisemita koji je u njegovom životu odigrao ključnu ulogu, a koji je dao sve od sebe da ga odgoji tako da bude “pravi podmladak Trećeg Reicha”. Taj će pomladak na očevu grubost reagirati težeći cijeli život postati njegovom suprotnošću, čak i do točke da je sretan kad ga budu prozivali židovskim intelektualcem. No, bez obzira na to, ova knjiga nije, kao što bi neki mogli pomisliti, obračun s ocem, već izraz žaljenja nad okolnostima i ličnostima koje se nisu dale promijeniti te je dirljiv izraz ljubavi prema roditeljima. No, Bruckner u ovim fascinantnim zapisima govori i o svojim ostalim očevima: Jeanu-Paulu Sartreu, Vladimiru Jankélévitchu i Rolandu Barthesu koji su obilježili njegov intelektualni razvoj, a posebno o svom odnosu s duhovnim bratom, Alainom Finkielkrautom. Život 1960-ih, intelektualni život Francuske te odnos oca i sina samo su neke od odrednica ovog izuzetnog djela kojim nam se Bruckner predstavlja u svom najogoljenijem izdanju do sada.

Dodatne informacije

Izdavač Buybook
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter