Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Žene

Žene

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-83499-65-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

M0062

Broj strana:

321

Težina:

430 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Najpoznatiji roman Bukovskog zasnovan na autobiografskim činjenicama iz sedamdesetih godina, nakon otkaza u Pošti koji on duhovito predstavlja kao svoj književni uspon.

Poklonici proze poznatog američkog pisca Čarlsa Bukovskog biće zatečeni spoznajom da je njihov omiljeni romanopisac zapravo rođeni pjesnik. Pisanje pjesama bilo je za Bukovskog najspontaniji umjetnički čin. Samo tokom sedamdesetih, kada je napisao četiri romana - Pošta, Faktotum, Žene, Bludni sin, i stotinjak kratkih priča, objavio je preko 500 pjesama, a do kraja života napisaće ih na hiljade.

Prvi dio izbora iz njegovog obimnog poetskog opusa potiče iz dvadesetak knjiga nastalih između 1947 i 1984 godine. S lakoćom, surovo ali poetično, iskrenost nasrće iz svake pesme:
‚Jednom sam snimio kako čitam moje pjesme lavu u zoološkm vrtu - stvarno je zaurlao, kao da ga boli. Svi pjesnici puštaju taj snimak i smeju se kad se napiju... (Čarls Bukovski: Glasovi)

  • Originalni naziv: Women
  • Prevodilac: Flavio Rigonat
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2005
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Ćirilica
  • Veličina: 120x210
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Najpoznatiji roman Bukovskog zasnovan na autobiografskim činjenicama iz sedamdesetih godina, nakon otkaza u Pošti koji on duhovito predstavlja kao svoj književni uspon. Poklonici proze poznatog američkog pisca Čarlsa Bukovskog biće zatečeni spoznajom da je njihov omiljeni romanopisac zapravo rođeni pjesnik. Pisanje pjesama bilo je za Bukovskog najspontaniji umjetnički čin. Samo tokom sedamdesetih, kada je napisao četiri romana - Pošta, Faktotum, Žene, Bludni sin, i stotinjak kratkih priča, objavio je preko 500 pjesama, a do kraja života napisaće ih na hiljade. Prvi dio izbora iz njegovog obimnog poetskog opusa potiče iz dvadesetak knjiga nastalih između 1947 i 1984 godine. S lakoćom, surovo ali poetično, iskrenost nasrće iz svake pesme: ‚Jednom sam snimio kako čitam moje pjesme lavu u zoološkm vrtu - stvarno je zaurlao, kao da ga boli. Svi pjesnici puštaju taj snimak i smeju se kad se napiju... (Čarls Bukovski: Glasovi)

Dodatne informacije

Izdavač LOM
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter