Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Vincent van Gogh

Vincent van Gogh

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Barbara Stok


ISBN:

978-953-304-994-6

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M7909

Broj strana:

145

Težina:

660 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

40,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Autorski strip Vincent prikazuje kratko i intenzivno razdoblje zadnjih godina života Vincenta van Gogha (1853. - 1890.) koje je proveo na jugu Francuske. Ondje Van Gogh sanja o osnivanju umjetničke komune. Iako u intenzivnoj stvaralačkoj fazi, Vincent tada proživljava epizode psihičkog rastrojstva, potpune konfuzije i dezorijentiranosti. Kada Paul Gauguin, koji mu dolazi u posjet, odbije trajno boraviti u njegovoj zamišljenoj komuni, izbezumljeni umjetnik potpuno gubi kontrolu, što kulminira epizodom samosakaćenja. Tijekom ovog razdoblja intenzivnih emocija, brat Theo bodri ga i pruža mu bezuvjetnu potporu.

Barbara Stok u ovoj biografiji u stripu crtežima i riječima, bez velike dramatike ili patetike, pokušava dočarati Van Goghov unutarnji svijet - u povišenim stanjima uma, u razdobljima ludog tempa rada, u turbulentnom odnosu s Gauguinom…

Tekst se osniva na autoriziranim činjenicama iz autorova života i citatima iz korespondencije s bratom Theom. Posebnost ovog autorskog stripa Stok postiže jednostavnim grafičkim izrazom i osebujnim korištenjem boja - crteži kao da transkribiraju Van Goghovu poetiku toga razdoblja, a pritom oživljuju i njegovu očajničku strast za stvaranjem i stvaralački proces.
Vincent, objavljen pod pokroviteljstvom muzeja Van Gogh u Amsterdamu, postigao je velik uspjeh u svijetu i objavljen je dosad na više od petnaest jezika.

  • Prevodilac: Radovan Lučić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2017
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 175x250
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Autorski strip Vincent prikazuje kratko i intenzivno razdoblje zadnjih godina života Vincenta van Gogha (1853. - 1890.) koje je proveo na jugu Francuske. Ondje Van Gogh sanja o osnivanju umjetničke komune. Iako u intenzivnoj stvaralačkoj fazi, Vincent tada proživljava epizode psihičkog rastrojstva, potpune konfuzije i dezorijentiranosti. Kada Paul Gauguin, koji mu dolazi u posjet, odbije trajno boraviti u njegovoj zamišljenoj komuni, izbezumljeni umjetnik potpuno gubi kontrolu, što kulminira epizodom samosakaćenja. Tijekom ovog razdoblja intenzivnih emocija, brat Theo bodri ga i pruža mu bezuvjetnu potporu. Barbara Stok u ovoj biografiji u stripu crtežima i riječima, bez velike dramatike ili patetike, pokušava dočarati Van Goghov unutarnji svijet - u povišenim stanjima uma, u razdobljima ludog tempa rada, u turbulentnom odnosu s Gauguinom… Tekst se osniva na autoriziranim činjenicama iz autorova života i citatima iz korespondencije s bratom Theom. Posebnost ovog autorskog stripa Stok postiže jednostavnim grafičkim izrazom i osebujnim korištenjem boja - crteži kao da transkribiraju Van Goghovu poetiku toga razdoblja, a pritom oživljuju i njegovu očajničku strast za stvaranjem i stvaralački proces. Vincent, objavljen pod pokroviteljstvom muzeja Van Gogh u Amsterdamu, postigao je velik uspjeh u svijetu i objavljen je dosad na više od petnaest jezika.

Dodatne informacije

Izdavač VBZ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter