Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Dražen - Život i ostavština košarkaškog Mozarta

Dražen - Život i ostavština košarkaškog Mozarta

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Todd Spehr


ISBN:

978-953-14-2041-9

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M5613

Broj strana:

280

Težina:

500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

37,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Autoriteti iz svijeta američke profesionalne košarke smatrali su europske košarkaše 1980-ih plošnim igračima čiju je pravu vrijednost teško odrediti. Dražen je promijenio to razmišljanje.

Dražen je bio veličanstven hrvatski košarkaš kojeg su talent i provokativna osobnost na terenu učinili zvijezdom na njegovu matičnom kontinentu, prije nego što je postao jedan od prvih Europljana koji su se okušali u NBA ligi. Pošto se na početku morao boriti za pravu priliku u Portlandu, njegov doprinos momčadi New Jersey Netsa podignuo je taj posrnuli klub iz pepela. Njegov status jednog od elitnih šutera lige i ugled nepokolebljiva borca na terenu pomogao je otvoriti vrata NBA lige europskim igračima.

Draženov uspjeh postao je lučonoša nade njegovim izmučenim sunarodnjacima, koji su nakon raspada Jugoslavije trpjeli u mraku ratnih strahota. Našavši motivaciju u tome, ostvario je svoj potencijal i izdignuo se do statusa zvijezde NBA lige. Međutim, u trenutku kada mu je karijera bila u usponu, njegov život tragično je prekinut u teškoj nesreći na skliskoj njemačkoj prometnici 1993. godine. Njegova strast, odlučnost i polet i dalje su nadahnuće u svijetu međunarodne košarke.

Ovo je njegova priča.

Dražen je bio najznačajniji među prvim europskim košarkaškim emigrantima u NBA ligu, prvi koji je došao s vjerom kako u Sjedinjenim Američkim Državama može postati jednako velika zvijezda kakva je bio u Hrvatskoj. Njegova prijevremena smrt učinila je njegovu legendu još snažnijom, a sada konačno imamo i knjigu koja dostojno opisuje tog velikana. Svijet ljubitelja košarke duguje Toddu Spehru iznimnu zahvalnost na ovoj besprijekorno istraženoj i vrhunski napisanoj priči.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2016
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Autoriteti iz svijeta američke profesionalne košarke smatrali su europske košarkaše 1980-ih plošnim igračima čiju je pravu vrijednost teško odrediti. Dražen je promijenio to razmišljanje. Dražen je bio veličanstven hrvatski košarkaš kojeg su talent i provokativna osobnost na terenu učinili zvijezdom na njegovu matičnom kontinentu, prije nego što je postao jedan od prvih Europljana koji su se okušali u NBA ligi. Pošto se na početku morao boriti za pravu priliku u Portlandu, njegov doprinos momčadi New Jersey Netsa podignuo je taj posrnuli klub iz pepela. Njegov status jednog od elitnih šutera lige i ugled nepokolebljiva borca na terenu pomogao je otvoriti vrata NBA lige europskim igračima. Draženov uspjeh postao je lučonoša nade njegovim izmučenim sunarodnjacima, koji su nakon raspada Jugoslavije trpjeli u mraku ratnih strahota. Našavši motivaciju u tome, ostvario je svoj potencijal i izdignuo se do statusa zvijezde NBA lige. Međutim, u trenutku kada mu je karijera bila u usponu, njegov život tragično je prekinut u teškoj nesreći na skliskoj njemačkoj prometnici 1993. godine. Njegova strast, odlučnost i polet i dalje su nadahnuće u svijetu međunarodne košarke. Ovo je njegova priča. Dražen je bio najznačajniji među prvim europskim košarkaškim emigrantima u NBA ligu, prvi koji je došao s vjerom kako u Sjedinjenim Američkim Državama može postati jednako velika zvijezda kakva je bio u Hrvatskoj. Njegova prijevremena smrt učinila je njegovu legendu još snažnijom, a sada konačno imamo i knjigu koja dostojno opisuje tog velikana. Svijet ljubitelja košarke duguje Toddu Spehru iznimnu zahvalnost na ovoj besprijekorno istraženoj i vrhunski napisanoj priči.

Dodatne informacije

Izdavač Omega lan
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter