Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Alisina mreža

Alisina mreža

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Kejt Kvin


ISBN:

978-86-521-3641-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B4435

Broj strana:

544

Težina:

495 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Bestseler New York Timesa i USA Todaya

Prodato u više od 1.000.000 primeraka

Istinita priča o engleskim i francuskim špijunkama u Prvom svetskom ratu, hrabrim ženama koje su umnogome menjale tok istorije.

1915. Iv Gardiner gori od želje da se uključi u borbu protiv Nemaca i nenadano joj se ukazuje prilika da postane uhoda. U okupiranoj Francuskoj upoznaje se s čudesnom Lili, „kraljicom uhoda“, koja rukovodi Alisinom mrežom, ogromnom mašinerijom tajnih agenata, neprijatelju ispred nosa. Lili će joj biti mentor, i između ove dve žene razviće se snažno prijateljstvo.

1947. Nakon završetka Drugog svetskog rata američka studentkinja Šarli Sent Kler trudna je, neudata i na pragu da je roditelji izbace iz kuće. Dok se bori sa odlukama koje će joj promeniti život, Šarli gaji nadu da je njena voljena rođaka Roz, koja je nestala u Francuskoj za vreme nacističke okupacije, možda još živa. Prisilno dovedena u Evropu da se porodi daleko od radoznalih očiju, Šarli putuje u London, odlučna da otkrije šta se dogodilo s njenom rođakom.

Nakon više od trideset godina, progonjena jednim izdajstvom koje je raskinulo Alisinu mrežu, Iv svoje dane provodi u pijanstvu, osamljena u oronuloj kući u Londonu. Do one noći kada će u njen dom upasti mlada Amerikanka i izgovoriti ime koje Iv nije čula decenijama. Ovo ime će ih povesti u misiju potrage za istinom… kuda god da istina vodi.

  • Prevodilac: Dubravka Srećković Divković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2020
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Bestseler New York Timesa i USA Todaya Prodato u više od 1.000.000 primeraka Istinita priča o engleskim i francuskim špijunkama u Prvom svetskom ratu, hrabrim ženama koje su umnogome menjale tok istorije. 1915. Iv Gardiner gori od želje da se uključi u borbu protiv Nemaca i nenadano joj se ukazuje prilika da postane uhoda. U okupiranoj Francuskoj upoznaje se s čudesnom Lili, „kraljicom uhoda“, koja rukovodi Alisinom mrežom, ogromnom mašinerijom tajnih agenata, neprijatelju ispred nosa. Lili će joj biti mentor, i između ove dve žene razviće se snažno prijateljstvo. 1947. Nakon završetka Drugog svetskog rata američka studentkinja Šarli Sent Kler trudna je, neudata i na pragu da je roditelji izbace iz kuće. Dok se bori sa odlukama koje će joj promeniti život, Šarli gaji nadu da je njena voljena rođaka Roz, koja je nestala u Francuskoj za vreme nacističke okupacije, možda još živa. Prisilno dovedena u Evropu da se porodi daleko od radoznalih očiju, Šarli putuje u London, odlučna da otkrije šta se dogodilo s njenom rođakom. Nakon više od trideset godina, progonjena jednim izdajstvom koje je raskinulo Alisinu mrežu, Iv svoje dane provodi u pijanstvu, osamljena u oronuloj kući u Londonu. Do one noći kada će u njen dom upasti mlada Amerikanka i izgovoriti ime koje Iv nije čula decenijama. Ovo ime će ih povesti u misiju potrage za istinom… kuda god da istina vodi.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter