Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Književni protusvjetovi

Književni protusvjetovi

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

953-150-633-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V4253

Broj strana:

311

Težina:

417 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

44,05 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Tematska lica i naličja dramske, prozne i pjesničke produkcije hrvatske moderne vezivno su tkivo knjige rasprava i studija o hrvatskoj književnosti u razdoblju od sredine devedesetih godina 19. stoljeća do kraja Prvoga svjetskoga rata.

Trojac Batušić/Kravar/Žmegač - zagrebačka moćna gomilica kako ih je nazvao književni povjesničar i kritičar Krešimir Nemec - na posve nov način predstavlja teme modernizma. Raspravljajući o bitnim žanrovskim obilježjima moderne - Nikola Batušić o dramskome stvaralaštvu, Zoran Kravar o poeziji, a Viktor Žmegač o osnovama i poetici moderne i njezinu proznom segmentu - autori istodobno svoju temeljnu tematsku preokupaciju umrežuju s cjelokupnošću aktualnih filozofskih, svjetonazorskih i umjetničkih strujanja u ovom periodu. Riječ je o ne samo novim spoznajama i tumačenjima moderne, nego i o akribično pisanim studijama koje i same - raznolikošću metodoloških postupaka svakoga od autora ove knjige - pokazuju pravu vrijednost jedinstva suprotnosti kao najvažnije karakterstike modernizma.

Narativni karakter znanstveno utemeljenih i inovativnih studija i analiza, otvorenost polemičkom ispitivanju i iščitavanju i građe i studije o toj građi, znalački odabir ilustracija i vrhunska likovna oprema, više su nego dovoljna preporuka čitanju ove izvorne književnopovijesne knjige.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2001
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Tematska lica i naličja dramske, prozne i pjesničke produkcije hrvatske moderne vezivno su tkivo knjige rasprava i studija o hrvatskoj književnosti u razdoblju od sredine devedesetih godina 19. stoljeća do kraja Prvoga svjetskoga rata. Trojac Batušić/Kravar/Žmegač - zagrebačka moćna gomilica kako ih je nazvao književni povjesničar i kritičar Krešimir Nemec - na posve nov način predstavlja teme modernizma. Raspravljajući o bitnim žanrovskim obilježjima moderne - Nikola Batušić o dramskome stvaralaštvu, Zoran Kravar o poeziji, a Viktor Žmegač o osnovama i poetici moderne i njezinu proznom segmentu - autori istodobno svoju temeljnu tematsku preokupaciju umrežuju s cjelokupnošću aktualnih filozofskih, svjetonazorskih i umjetničkih strujanja u ovom periodu. Riječ je o ne samo novim spoznajama i tumačenjima moderne, nego i o akribično pisanim studijama koje i same - raznolikošću metodoloških postupaka svakoga od autora ove knjige - pokazuju pravu vrijednost jedinstva suprotnosti kao najvažnije karakterstike modernizma. Narativni karakter znanstveno utemeljenih i inovativnih studija i analiza, otvorenost polemičkom ispitivanju i iščitavanju i građe i studije o toj građi, znalački odabir ilustracija i vrhunska likovna oprema, više su nego dovoljna preporuka čitanju ove izvorne književnopovijesne knjige.

Dodatne informacije

Izdavač Matica hrvatska
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter