Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Knjiga o ludilu i lekovima

Knjiga o ludilu i lekovima

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-1076-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V4642

Broj strana:

375

Težina:

330 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,70 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Gabrijela Mondini predstavlja pravu rijetkost u Veneciji XVI vijeka: briljantnu mladu ženu koja posjeduje mogućnost, znanje i želju da postane ljekar.

Pristup tom zatvorenom svijetu omogućuje joj otac, i sam poznati doktor. U zamjenu za podršku ona mu pomaže u istraživanju za njegovo remek-djelo Knjigu o bolestima i usavršava svoj dar liječeći žene voljne da se za lijekove obrate pripadnici istog pola.

Kada joj otac nestane na putu Gabrijelu, lišenu njegove podrške, izbacuju iz ljekarskog ceha i zabranjuju joj da liječi ljude, samo zato što je žena.

Da bi mogla da nastavi bavljenje svojim životnim pozivom, Gabrijela mora da pronađe oca i vrati se sa njim u Veneciju. Uz pomoć dvoje vjernih slugu ona prati oskudne tragove iz očevih zagonetnih pisama preko cjele Evrope pitajući se da li se njen otac našao u raljama ludila ili je na tragu nevjerovatnog medicinskog otkrića. Prateći njegov trag Gabrijela se susreće sa najvećim medicinskim umovima Evrope u Padovi, Lajdenu i Edinburgu i prolazi kroz čudne i zastrašujuće gradove čak do ulica Maroka punih miomirisnih začina. Sa svakim korakom njeno poznavanje ljekarstva raste, a skrivene istine o njenoj porodici kao i najdublje tajne njene duše izlaze na vidjelo.

Prožeta medicinskim znanjem i živopisnim detaljima renesansnog života Knjiga o ludilu i lijekovima vas vodi kroz zapanjujući period kulturnih previranja i zaprepašćujućih otkrića u nauci i umjetnosti - omamljujuća i nezaboravna knjiga.

  • Originalni naziv: The Book of Madness and...
  • Prevodilac: Tatjana Milosavljević
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Gabrijela Mondini predstavlja pravu rijetkost u Veneciji XVI vijeka: briljantnu mladu ženu koja posjeduje mogućnost, znanje i želju da postane ljekar. Pristup tom zatvorenom svijetu omogućuje joj otac, i sam poznati doktor. U zamjenu za podršku ona mu pomaže u istraživanju za njegovo remek-djelo Knjigu o bolestima i usavršava svoj dar liječeći žene voljne da se za lijekove obrate pripadnici istog pola. Kada joj otac nestane na putu Gabrijelu, lišenu njegove podrške, izbacuju iz ljekarskog ceha i zabranjuju joj da liječi ljude, samo zato što je žena. Da bi mogla da nastavi bavljenje svojim životnim pozivom, Gabrijela mora da pronađe oca i vrati se sa njim u Veneciju. Uz pomoć dvoje vjernih slugu ona prati oskudne tragove iz očevih zagonetnih pisama preko cjele Evrope pitajući se da li se njen otac našao u raljama ludila ili je na tragu nevjerovatnog medicinskog otkrića. Prateći njegov trag Gabrijela se susreće sa najvećim medicinskim umovima Evrope u Padovi, Lajdenu i Edinburgu i prolazi kroz čudne i zastrašujuće gradove čak do ulica Maroka punih miomirisnih začina. Sa svakim korakom njeno poznavanje ljekarstva raste, a skrivene istine o njenoj porodici kao i najdublje tajne njene duše izlaze na vidjelo. Prožeta medicinskim znanjem i živopisnim detaljima renesansnog života Knjiga o ludilu i lijekovima vas vodi kroz zapanjujući period kulturnih previranja i zaprepašćujućih otkrića u nauci i umjetnosti - omamljujuća i nezaboravna knjiga.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter