Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Knjiga o Aronu

Knjiga o Aronu

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Džim Šepard


ISBN:

978-86-521-2029-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D2589

Broj strana:

216

Težina:

342 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

11,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Aron je neobičan ali drag dječak čija se porodica doselila u Varšavu iz jednog poljskog sela. Nakon kapitulacije Poljske Jevreji su izloženi progonima, gladovanju i boleštini. Aron se sa grupicom djece bavi krijumčarenjem kroz zidove oko Varšavskog geta u nadi da će nekako uspjeti da spasi svoje najbliže od smrti. Aronu su za petama pored jevrejske, poljske i njemačke policije sve vrijeme i ucjenjivači, a Gestapo i da se ne pominje.

Kad izgubi čitavu porodicu, nalazi ga doktor Janoš Korčak, koji je prije rata bio čuven širom Evrope kao borac za dječja prava i koji je čak i po dolasku nacista uspio da štiti djecu u svom sirotištu od najgorih zala. Treblinka ih očekuje sve - a ipak, Aron ima šansu da umakne i makar pronese glas o zvijerstvima kojima su izloženi žitelji geta.

Preplićući istorijske ličnosti i činjenice sa izuzetno vještom literarnom nadgradnjom, Džim Šepard je maestralno dočarao pogled djeteta na najmračniji čas ljudske istorije, uprkos svemu ponekad i komičan, duboko dirljiv i protkan nadahnutom ljudskošću. Niko ko je čuo Aronov glas nikada ga neće zaboraviti.

  • Originalni naziv: The Book of Aron / Jim...
  • Prevodilac: Tatjana Bižić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Aron je neobičan ali drag dječak čija se porodica doselila u Varšavu iz jednog poljskog sela. Nakon kapitulacije Poljske Jevreji su izloženi progonima, gladovanju i boleštini. Aron se sa grupicom djece bavi krijumčarenjem kroz zidove oko Varšavskog geta u nadi da će nekako uspjeti da spasi svoje najbliže od smrti. Aronu su za petama pored jevrejske, poljske i njemačke policije sve vrijeme i ucjenjivači, a Gestapo i da se ne pominje. Kad izgubi čitavu porodicu, nalazi ga doktor Janoš Korčak, koji je prije rata bio čuven širom Evrope kao borac za dječja prava i koji je čak i po dolasku nacista uspio da štiti djecu u svom sirotištu od najgorih zala. Treblinka ih očekuje sve - a ipak, Aron ima šansu da umakne i makar pronese glas o zvijerstvima kojima su izloženi žitelji geta. Preplićući istorijske ličnosti i činjenice sa izuzetno vještom literarnom nadgradnjom, Džim Šepard je maestralno dočarao pogled djeteta na najmračniji čas ljudske istorije, uprkos svemu ponekad i komičan, duboko dirljiv i protkan nadahnutom ljudskošću. Niko ko je čuo Aronov glas nikada ga neće zaboraviti.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter