Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Lion - Dugi povratak kući

Lion - Dugi povratak kući

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9-789-995-593-919

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M6536

Broj strana:

280

Težina:

255 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Na osnovu ove knjige, 2016 snimljen je film Lion, sa glumcima Roonei Mara, Nicole Kidman i Dev Patelom u glavnim ulogama. Film je nominovan u 6 kategorija za nagradu Oskar, a dobitnik je mnogih prestižnih filmskih nagrada.
Da biste znali ko ste, morate znati odakle ste došli. Dugi povratak kući je potresna i inspirativna istinita priča o preživljavanju i pobjedi. Slavi ljudski duh i ono što nas najviše pokreće: Nadu.
Sa samo pet godina, Saroo Brierlei se izgubio u vozu u Indiji. Ne zna da čita ni da piše, niti može da se sjeti imena svog rodnog grada, čak ni svog prezimena. Preživio je sam, nedjeljama na grubim ulicama Kalkute prije nego što je na kraju prebačen u agenciju i usvojen od para iz Australije. Uprkos njegovoj zahvalnosti, uvijek se pitao o svom porjeklu. S pojavom Google Earth pretraživača, imao je priliku da potraži iglu u plastu sjena koju je nekada zvao kućom i da pregleda preko satelitskih snimaka mjesta koja bi mogao prepoznati. Pomoću matematičke jednačine mogao je dodatno suziti lavirintsku mapu Indije. Jednog dana, nakon godina traženja, pronašao je ono što je tražio i krenuo na put u potragu za svojom porodicom.

  • Originalni naziv: A Long Way Home
  • Prevodilac: Mirjana Evtov
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2017
  • Jezik: Srpskohrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Crna Gora
  • Stanje: Nova

Detalji

Na osnovu ove knjige, 2016 snimljen je film Lion, sa glumcima Roonei Mara, Nicole Kidman i Dev Patelom u glavnim ulogama. Film je nominovan u 6 kategorija za nagradu Oskar, a dobitnik je mnogih prestižnih filmskih nagrada. Da biste znali ko ste, morate znati odakle ste došli. Dugi povratak kući je potresna i inspirativna istinita priča o preživljavanju i pobjedi. Slavi ljudski duh i ono što nas najviše pokreće: Nadu. Sa samo pet godina, Saroo Brierlei se izgubio u vozu u Indiji. Ne zna da čita ni da piše, niti može da se sjeti imena svog rodnog grada, čak ni svog prezimena. Preživio je sam, nedjeljama na grubim ulicama Kalkute prije nego što je na kraju prebačen u agenciju i usvojen od para iz Australije. Uprkos njegovoj zahvalnosti, uvijek se pitao o svom porjeklu. S pojavom Google Earth pretraživača, imao je priliku da potraži iglu u plastu sjena koju je nekada zvao kućom i da pregleda preko satelitskih snimaka mjesta koja bi mogao prepoznati. Pomoću matematičke jednačine mogao je dodatno suziti lavirintsku mapu Indije. Jednog dana, nakon godina traženja, pronašao je ono što je tražio i krenuo na put u potragu za svojom porodicom.

Dodatne informacije

Izdavač MyBook
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter