Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Harry Potter i Kamen mudrosti

Harry Potter i Kamen mudrosti

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-505-2433-6

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K8992

Broj strana:

282

Težina:

300 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

22,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Dječak po imenu Harry Potter živi sa tetkom i teetkom jer mu je roditelje ubio zli čarobjnak po imenu Voldemort.Tetka i tetak su mu rekli da su oni poginuli u saobraćajnoj nesreći. Harry puni 11 godina i dobiva pismo od škole za čarobnjake i vještice po imenu Hogwarts.Tetak tetka, njihov sin i Harry se sele na pusti otok jer je tetak mislio da ih neće pronaći tamo, ali jedan polu div po imenu Hagrid dolazi po Harrya. Oni idu prvo u London kako bi Harry mogao da kupi sve stvari koje su mu potrebne. Hagrid Harryu daje kartu za peron. Harry pronalazi taj peron tu je sreo Rona Weaslya. Kasnije u vozu je sreo i Hermionu Granger. Kada dođu u Hogwarts otvara se ceremonija primanja novih učenika. Stavljaju im šešir koji ih određuje u koji će dom ići.
Imaju 4 doma :Grifendoor, Hufellpaf, Rewenclow i Slyterin. Harry, Ron i Hermiona su proglašeni da idu u najbolji dom u školi Grifendoor. Kasnije Harry postaje član Grefendoorskog tima u Qvidicu. Njih troje počnu sumnjati da profesor Snape koji predaje u toj školi pokušava ukrasti kamen mudrosti, ali kada prođu kroz sve prepreke, i odigraju partiju šaha koji ih je došao zdravlja. Harry sam kreće dalje i kada je došao do mjesta gdje bi trebao da bude kamen mudrosti on umjesto profesora Snapea vidi Profesora Qurella. On stalno nosa svoj turban i sada kad je Harry došao on ga skine i na potiljku mu se stvori lice Voldemorta. Harry ga još jednom uspjeva poraziti. Dole ga pronalazi direktor te škole Dumbeldor. On se opet sreo sa svojim prijateljima. Tu je došao kraj te školske godine i Grifendoor je imao najviše bodova i samim tim osvoji pehar za najbolji dom te škole. Kad su krenuli kući on je bio tužan jer je morao da se vrati među tetka i tetku i njihovog odvratnog sina. Prije nego je ušao u voz Hagrid ga zove i daje mu čarobni album njegovih roditelja.

  • Originalni naziv: Harry Potter and the...
  • Prevodilac: Vesna Roganović, Draško Roganović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x235
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Dječak po imenu Harry Potter živi sa tetkom i teetkom jer mu je roditelje ubio zli čarobjnak po imenu Voldemort.Tetka i tetak su mu rekli da su oni poginuli u saobraćajnoj nesreći. Harry puni 11 godina i dobiva pismo od škole za čarobnjake i vještice po imenu Hogwarts.Tetak tetka, njihov sin i Harry se sele na pusti otok jer je tetak mislio da ih neće pronaći tamo, ali jedan polu div po imenu Hagrid dolazi po Harrya. Oni idu prvo u London kako bi Harry mogao da kupi sve stvari koje su mu potrebne. Hagrid Harryu daje kartu za peron. Harry pronalazi taj peron tu je sreo Rona Weaslya. Kasnije u vozu je sreo i Hermionu Granger. Kada dođu u Hogwarts otvara se ceremonija primanja novih učenika. Stavljaju im šešir koji ih određuje u koji će dom ići. Imaju 4 doma :Grifendoor, Hufellpaf, Rewenclow i Slyterin. Harry, Ron i Hermiona su proglašeni da idu u najbolji dom u školi Grifendoor. Kasnije Harry postaje član Grefendoorskog tima u Qvidicu. Njih troje počnu sumnjati da profesor Snape koji predaje u toj školi pokušava ukrasti kamen mudrosti, ali kada prođu kroz sve prepreke, i odigraju partiju šaha koji ih je došao zdravlja. Harry sam kreće dalje i kada je došao do mjesta gdje bi trebao da bude kamen mudrosti on umjesto profesora Snapea vidi Profesora Qurella. On stalno nosa svoj turban i sada kad je Harry došao on ga skine i na potiljku mu se stvori lice Voldemorta. Harry ga još jednom uspjeva poraziti. Dole ga pronalazi direktor te škole Dumbeldor. On se opet sreo sa svojim prijateljima. Tu je došao kraj te školske godine i Grifendoor je imao najviše bodova i samim tim osvoji pehar za najbolji dom te škole. Kad su krenuli kući on je bio tužan jer je morao da se vrati među tetka i tetku i njihovog odvratnog sina. Prije nego je ušao u voz Hagrid ga zove i daje mu čarobni album njegovih roditelja.

Dodatne informacije

Izdavač Evro Giunti
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter