Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Gutači vatre

Gutači vatre

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: David Almond


ISBN:

953-220-270-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M4173

Broj strana:

227

Težina:

350 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

13,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Bobby Burns živi s roditeljima u uspavanom mjestu britanske provincije, a uništenje i gubitak sve su bliže njegovu domu. Odnosi u novoj školi su hladni, okrutni učitelji misle da su batine najbolji način učenja, a njegov otac obolio je od tajanstvene bolesti, što je dobar temelj za raspad cijele obitelji. Povrh svega toga, svijetu prijeti nuklearna katastrofa. Jer, godina je 1962., a svijet je na rubu nuklearnog uništenja. Kubanska oružana kriza je na vrhuncu, a Rusija i SAD gledaju se preko nišana. Zajedno sa svojom znatiželjnom prijateljicom, Ailsom Spink i gutačem vatre, iluzionistom McNultyjem, Bobby će naučiti vjerovati u čudo, te da je moguće spasiti ljude i mjesta koja voli.

David Almond primio se pisanja tek nakon što je završio fakultet, a prije toga radio je kao poštar, prodavač i učitelj. Već svojim prvim romanom za djecu, Skelling, osvojio je nagrade Michael L. Printz Honor Book te ALA Notable Book, a ni njegov drugi romani nije prošao nezapaženo: Kit̕ Wilderness također je osvojio nagradu Michael L. Printz za najuspješniji naslov za mlade.

  • Originalni naziv: THE FIRE-EATERS
  • Prevodilac: Mirjana Valent
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2005
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x190
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Bobby Burns živi s roditeljima u uspavanom mjestu britanske provincije, a uništenje i gubitak sve su bliže njegovu domu. Odnosi u novoj školi su hladni, okrutni učitelji misle da su batine najbolji način učenja, a njegov otac obolio je od tajanstvene bolesti, što je dobar temelj za raspad cijele obitelji. Povrh svega toga, svijetu prijeti nuklearna katastrofa. Jer, godina je 1962., a svijet je na rubu nuklearnog uništenja. Kubanska oružana kriza je na vrhuncu, a Rusija i SAD gledaju se preko nišana. Zajedno sa svojom znatiželjnom prijateljicom, Ailsom Spink i gutačem vatre, iluzionistom McNultyjem, Bobby će naučiti vjerovati u čudo, te da je moguće spasiti ljude i mjesta koja voli. David Almond primio se pisanja tek nakon što je završio fakultet, a prije toga radio je kao poštar, prodavač i učitelj. Već svojim prvim romanom za djecu, Skelling, osvojio je nagrade Michael L. Printz Honor Book te ALA Notable Book, a ni njegov drugi romani nije prošao nezapaženo: Kit̕ Wilderness također je osvojio nagradu Michael L. Printz za najuspješniji naslov za mlade.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter