Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.233

Facebook slicica

Katalog

Ključ iz Rozete

Ključ iz Rozete

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7710-307-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V1055

Broj strana:

335

Težina:

438 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Nakon što je u Napoleonovim piramidama umakao lopovima -ubicama, preživio u opasnim pustinjama Egipta i uz pomoć zagonetnog medaljona razrešijo tajnu staru pet hiljada godina, u Ključu iz Rozete Itana Gejdža tek čekaju prave opasnosti.

U potrazi za drevnim egipatskim svitkom obavijenim velom magije, naći će se u Svetoj zemlji, u vreme kada Napoleon započinje invaziju na Izrael koja će svoj vrhunac dostići u epskoj opsadi Akre. I dok se Napoleon vraća u Francusku sa nadom da će mu drevne tajne doneti moć, Gejdž će se susresti sa starim neprijateljima - moraće da upotrebi sva svoja arheološka znanja kako bi spriječio da mračne sile zavladaju svjetom.

Baveći se idejom da su templari pronašli Totovu knjigu, Ditrih se pita šta je bio izvor njihovog čudesno brzog i sveobuhvatnog uspona do moći, nakon iskopavanja ispod Hramovne gore? Šta su tamo pronašli? Gdje je biblijski Zavjetni kovčeg? Kakve tajne su posjedovala drevna društva? Osim pokušaja da razrješi te vjekovne misterije, Ditrih za građu svog romana koristi i rezultate istraživanja koja ukazuju na to da kamenu iz Rozete, ponosno izloženom u Britanskom muzeju nakon što su ga britanske trupe zaplijenile od Francuza 1801. godine, nedostaje gornji, najvažniji dio.

  • Originalni naziv: The Rosetta key
  • Prevodilac: Vladan Stojanović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Nakon što je u Napoleonovim piramidama umakao lopovima -ubicama, preživio u opasnim pustinjama Egipta i uz pomoć zagonetnog medaljona razrešijo tajnu staru pet hiljada godina, u Ključu iz Rozete Itana Gejdža tek čekaju prave opasnosti. U potrazi za drevnim egipatskim svitkom obavijenim velom magije, naći će se u Svetoj zemlji, u vreme kada Napoleon započinje invaziju na Izrael koja će svoj vrhunac dostići u epskoj opsadi Akre. I dok se Napoleon vraća u Francusku sa nadom da će mu drevne tajne doneti moć, Gejdž će se susresti sa starim neprijateljima - moraće da upotrebi sva svoja arheološka znanja kako bi spriječio da mračne sile zavladaju svjetom. Baveći se idejom da su templari pronašli Totovu knjigu, Ditrih se pita šta je bio izvor njihovog čudesno brzog i sveobuhvatnog uspona do moći, nakon iskopavanja ispod Hramovne gore? Šta su tamo pronašli? Gdje je biblijski Zavjetni kovčeg? Kakve tajne su posjedovala drevna društva? Osim pokušaja da razrješi te vjekovne misterije, Ditrih za građu svog romana koristi i rezultate istraživanja koja ukazuju na to da kamenu iz Rozete, ponosno izloženom u Britanskom muzeju nakon što su ga britanske trupe zaplijenile od Francuza 1801. godine, nedostaje gornji, najvažniji dio.

Dodatne informacije

Izdavač Alnari
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter